Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τον Τσιτσιπά, τον Τσιτσιπά!

Ελίνα Λάσκαρη
27 Αυγούστου 2021 / 16:40

Γράφει η Ελίνα Λάσκαρη

Από Σεπτέμβρη, θα αρχίσουν να τίθενται σε ισχύ τα μέτρα για την προστασία όσων παραμένουν ανεμβολίαστοι εξ ανάγκης (ανοσοκαταστολές, σοβαρές αλλεργίες, αυτοάνοσα κλπ.) και ναι, των εμβολιασμένων. Περιλαμβάνουν απαγόρευση της εισόδου των μη εμβολιασμένων πολιτών σε μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ ιδίοις, φυσικά, εξόδοις για εργαζόμενους και άλλους που επιμένουν να μην εμβολιάζονται ενώ έρχονται σε επαφή με κόσμο (πχ φοιτητές) και ενώ το εμβόλιο τους παρέχεται δωρεάν, υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους υγειονομικούς και προοπτική επέκτασής της και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Η μέχρι πρότινος  αιτιολογία γι΄ αυτή την αλλαγή τακτικής ήταν η ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας και η έμμεση πίεση των αδιάφορων να εμβολιαστούν. Πλέον, η επιτέλους συμβολική όσο και πρακτική αναγνώριση της ευσυνειδησίας των υπεύθυνων πολιτών αλλά και η προστασία τους, δεδομένου ότι οι καινούργιες, μεταδοτικότερες παραλλαγές του ιού, που υπερνικούν τα εμβόλια, επωάζονται και μεταλλάσσονται στα σώματα των μη εμβολιασμένων, καταδεικνύεται και στις δηλώσεις των κυβερνητικών: «Δεν μπορούν οι εμβολιασμένοι συμπολίτες να πληρώνουν το υγειονομικό και οικονομικό κόστος των ανεμβολίαστων ούτε να περιστέλλουν την κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή προκειμένου να προστατευθούν».

Και ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι οι θάνατοι από την COVID-19 θερίζουν κατά 99% τους ανεμβολίαστους, πείθοντας μέχρι και την κα Λινού, την πλέον διάσημη έως και πρόσφατα, χλευάστρια της «ατομικής ευθύνης», να καλεί τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς να πάνε σπίτι τους, η ΠΟΕΔΗΝ εξακολουθεί να τους καλύπτει αναγνωρίζοντάς τους ως άλλοθι το φόβο και τη δυσπιστία λόγω ελλιπούς ενημέρωσης η δε κα Παγώνη, η έτερη διάσημη από τα κανάλια γιατρός, προκρίνει αναφανδόν την επιστράτευση της πειθούς έναντι της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους της.

Ποιά ενημέρωση όμως και ποια πειθώ εννοούν; Αυτήν του επιστημονικού λόγου, σε γιατρούς που υποτίθεται ότι είναι οι διαμορφωτές και οι φορείς του; Ή την άλλη, των αριθμών και των στατιστικών σε εργαζόμενους που καθημερινά αντιμετωπίζουν την άσκοπη ταλαιπωρία και τους θανάτους αυτών που δεν εμβολιάστηκαν;

«Ποιόν θα ρώταγες για να κάνεις το εμβόλιο, τους γιατρούς η τον Τσιτσιπά» αναρωτιούνται πολλοί αρθρογράφοι μετά τις γνωστές, αχρείαστες δηλώσεις του τενίστα. Μα φυσικά τον Τσιτσιπά! Οι γιατροί ακόμα χρήζουν ενημέρωσης…