Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλέκος Αυλωνίτης: Καλή πρόοδο στα παιδιά μας

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
27 Αυγούστου 2021 / 16:30

Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη.

Παρά τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς, πρωτόγνωρες για τα σχολικά δεδομένα, τις αντι-εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας και το φυσικό αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις, η Υπουργός επέμεινε στην καταστροφική της λογική, σήμερα η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ακαδημαϊκά ιδρύματα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της μέχρι τώρα, μαθητικής κοινότητας.

Για όσους εξασφάλισαν μία θέση στην ανώτατη εκπαίδευση, εύχομαι να χαρούν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο το ταξίδι της γνώσης που ξεκινά. Με υγεία και αισιοδοξία να φανούν αντάξιοι των επιλογών και των προτεραιοτήτων που έθεσαν το προηγούμενο διάστημα.

Σε όσους δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν το στόχο τους, τους παροτρύνω να μην χάσουν την επιθυμία για πρόοδο που μπορούν να την αναζητήσουν σε άλλες οδούς μόρφωσης και εξειδίκευσης.

Βλέποντας την αγωνία των γονέων με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να παρέχουν το καλύτερο δυνατό στα παιδιά τους, θεωρώ θεμελιακού χαρακτήρα την υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίζει το δικαίωμα της εκπαίδευσης σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, κάνοντας πιο εύκολο τον αγώνα κάθε οικογένειας που πασχίζει για τα τέκνα της.