Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σταθερά στην πορτοκαλί βρετανική λίστα η Ελλάδα

Λίστες
27 Αυγούστου 2021 / 09:44

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τις αναθεωρημένες λίστες, με τους μεγάλους προορισμούς της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ελλάδας να παραμένουν στο ίδιο "πορτοκαλί" καθεστώς.

Καναδάς, Δανία, Φινλανδία, Λιθουανία, Ελβετία, Λιχτενστάιν και τα αυτόνομα πορτογαλικά νησιά των Αζορών είναι οι επτά προορισμοί  που αναβαθμίστηκαν σε πράσινοι, πράγμα που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν αντιμετωπίζουν λιγότερο αυστηρούς κανόνες, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού: 

Κανένας προορισμός δεν απομακρύνθηκε από την πράσινη λίστα και καμία χώρα δεν αναβαθμίστηκε από την κόκκινη λίστα «υψηλού κινδύνου» στην πορτοκαλί.

Μπήκαν στο κόκκινο

Το Μαυροβούνιο και η Ταϊλάνδη υποβιβάστηκαν από πορτοκαλί σε κόκκινο, απαιτώντας 11 νύχτες σε ξενοδοχείο καραντίνας για αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 30 Αυγούστου και μετά, με κόστος 2.285 λιρών ανά άτομο.

Μεγάλη απογοήτευση για τους παράγοντες του Τουρισμού είναι ότι η Τουρκία παραμένει στην κόκκινη λίστα. Η κυβέρνηση στην Άγκυρα, καθώς και η ταξιδιωτική βιομηχανία στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχαν ασκήσει έντονη πίεση ώστε η χώρα να αποσυρθεί από τη λίστα υψηλού κινδύνου και να μεταφερθεί στην πορτοκαλί, που σημαίνει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στην ΕΕ δεν χρειάζεται να μέινουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Ο Sean Doyle, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British Airways, δήλωσε: «Παρά το ότι το η Βρετανία είναι πρώτη παγκοσμίως σε εμβολιασμούς, η οικονομική ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει πολύ πίσω από τους πιο ρεαλιστές ευρωπαίους γείτονές μας, οι οποίοι ήδη αποκομίζουν τα οφέλη μιας ταχείας ανάκαμψης.
 
«Έχουμε ένα πολύ πιο δαπανηρό, απαγορευτικό και περιοριστικό καθεστώς ελέγχων από όλους τους άλλους. Πρέπει επίσης να τερματίσουμε επειγόντως την αβεβαιότητα που προκαλείται από τη συνεχή απειλή αλλαγών στη λίστα των χωρών. Η «πράσινη» λίστα μας είναι πολύ μικρότερη από αυτήν των ΗΠΑ και της ΕΕ, παρά το γεγονός ότι δεν μεταφέρθηκαν νέες μεταλλάξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Με πληροφορίες από Independent