Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας ο Υπουργός Εργασίας

Κωστής Χατζηδάκης
26 Αυγούστου 2021 / 18:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επ ευκαιρία της παρουσίας του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, για την παράδοση των τελευταίων εργατικών Κατοικιών του Αγ. Ιωάννης

ο Πρόεδρος της Προσωρινής Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, Σπύρος Αργυρός, μαζί με τον Πρόεδρο του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, Γιώργο Κατσαρό και τον Πρόεδρο του πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, Πολύδωρο Δαφνομήλη, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό, παραθέτοντάς του τα φλέγοντα εργασιακά ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους του νησιού και όχι μόνο, κυρίως όσον αφορά τον κλάδο του Τουρισμού αλλά και δηλώνοντας παράλληλα την πλήρη αντίθεσή τους στον τελευταίο εργασιακό Νόμο και τις αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές του διατάξεις.

Στο υπόμνημα το οποίο παρέδωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου στον κ. Χατζηδάκη γίνεται αναλυτική αναφορά σε προβλήματα όπως: η κάλυψη των εργαζομένων σε Τουρισμό και Εστίαση οι οποίοι δεν απασχολήθηκαν καθόλου (και) φέτος, στην αδυναμία πολλών συναδέλφων  (κυρίως οδηγών τουριστικών λεωφορείων, εργαζομένων σε τουριστικά γραφεία, σε καταστήματα αφορολογήτων κλπ.) να λάβουν επίδομα ανεργίας λόγω του κωλύματος με την έκδοση της βεβαίωσης εποχικότητας, στην αδήριτη ανάγκη για άμεση στελέχωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, προκειμένου να καταστεί επιτέλους δυνατός ο ουσιαστικός και συστηματικός έλεγχος της αλόγιστης παραβατικότητα πολλών εργοδοτών, ιδίως στον ξενοδοχειακό τομέα, καθώς και άλλα ζητήματα.
Για το Δ/Σ του ΕΚΚ