Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύγκρουση σκαφών στους Παξούς

Λιμενικό
26 Αυγούστου 2021 / 08:19

Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους

ΠΑΞΟΙ. Ενημερώθηκε, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο Λιμενικός Σταθμός Παξών από τον Κυβερνήτη του ιστιοπλοϊκού σκάφους ''DOLCE VITA'' Σ.Π. 64 με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ότι το σκάφος συγκρούστηκε με ιστιοπλοϊκό, με επτά αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Γαΐου των Παξών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμεναρχείου, στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφοςτου Λιμενικού, όπου διαπιστώθηκε ότι τα δύο σκάφη ήταν αγκυροβολημένα με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη, κατά τη διαδικασία χειρισμών απόπλου του ''DOLCE VITA'', προσέκρουσε με την άγκυρά του στο αγκυροβολημένο σκάφος “FADOS” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές, χωρίς να έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ και τα δύο σκάφη κατέπλευσαν στο λιμένα Γαΐου, όπου απαγορεύτηκε ο απόπλους τους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Παξών, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Κυβερνήτης του ''DOLCE VITA'' για παράβαση των άρθρων 28 και 273 Π.Κ. όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4619/2019 και ισχύει καθώς και των άρθρων 104 και 225 του Κ.Δ.Ν.Δ. (ΦΕΚ 261Α'/1973).