Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Επιτροπή Διαβούλευσης δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα

Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης
23 Αυγούστου 2021 / 12:08

Επιστολή του Κωνσταντίνου Γρηγοριάδη, προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης:

Πρόεδρο Επιτροπής Διαβούλευσης
          Μέλη Επιτροπής Διαβούλευσης

Τις προηγούμενες μέρες στάλθηκε η εισήγηση για την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, η οποία αφορά τον Κανονισμό Λειτουργίας της Παλαιάς Πόλης. Το θέμα είναι εξόχως σοβαρό και ήδη κάποιοι φορείς ζητούν την αναβολή της συνεδρίασης που ορίστηκε για τις 25/08/2021.

Υπάρχει όμως ένα ζήτημα που προηγείται οποιουδήποτε θέματος ημερήσιας διάταξης και αυτό είναι η συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης σε σώμα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα μέλη της πρέπει να συμφωνήσουν σε κάποια βασικά σημεία λειτουργίας της (χρόνος τοποθέτησης κάθε μέλους, δικαίωμα δευτερολόγίας, αριθμός ερωτήσεων στους εισηγητές των θεμάτων κλπ.).

Επίσης θα πρέπει να εκλεγεί και το προεδρείο της Επιτροπής, όπου ναι μεν Πρόεδρος της βάση νόμου είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, υπολείπονται όμως ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας, έχοντας ως υπόδειγμα το Προεδρείο του Δ.Σ..

Προσωπικά θα πρότεινα να υπάρξει και θέση Αναπληρωτή Γραμματέα, γιατί η Επιτροπή είναι πολυπληθής και θα υπάρχουν πολλές απαιτήσεις προς το Προεδρείο της.

Συνοψίζοντας αν δεν υπάρξει οργανωτική συγκρότηση σε στέρεες βάσεις, η Επιτροπή θα καταστεί ένα όργανο δυσλειτουργικό που τελικά δεν θα προσφέρει στης κοινωνία αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε, δηλαδή ολοκληρωμένη διαβούλευση επί σημαντικών θεμάτων. Για τους παραπάνω λόγους προτείνω η πρώτη συνεδρίαση να αναλωθεί στα οργανωτικά ζητήματα συγκρότησης της, χωρίς να συζητήσει τον Κανονισμό Λειτουργίας ικανοποιώντας και τα μέλη που ζητούν αναβολή του θέματος ημερήσιας διάταξης.

Με εκτίμηση.
Γρηγοριάδης Κωνσταντίνος.
Μέλος Επιτροπής Διαβούλευσης.