Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντιδρούν οι επαγγελματίες στο Σολάρι για τις ρυθμίσεις της Τροχαίας

Σολάρι
23 Αυγούστου 2021 / 08:51

Συνάντηση με τον Εμπορικό Επιμελητήριο αλλά και με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Αλέξανδρο Αυλωνίτη.

Με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Κατοίκων – Επαγγελματιών & Επιχειρηματιών της περιοχής Σολάρι Κέρκυρας, συζήτησε το Σάββατο ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης.  

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι  επιχειρηματίες  και οι  κάτοικοι της περιοχής Σολάρι εξαιτίας της επικείμενης εφαρμογής  κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή. Όπως αναφέρει ο βουλευτής, «εκ των πραγμάτων, το Σολάρι αποτελεί προέκταση του αστικού ιστού της πόλης και εμπορικό κέντρο μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος.

Η σχεδιαζόμενη επιβολή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με την απαγόρευση  στάσης και στάθμευσης κατά μήκος και των δύο κατευθύνσεων δημιουργεί έντονο φόβο και προβληματισμό στους  επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι, πριν εφαρμοστούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή θα πρέπει να γίνει σοβαρός θεσμικός διάλογος των επιχειρηματιών και των κατοίκων με τις αρμόδιες υπηρεσίες και αυτοδιοικητικούς  φορείς. Μέχρι τότε πρέπει να ανασταλεί η εφαρμογή  των  κυκλοφοριακών  ρυθμίσεων και να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον όλων μας στην  επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της περιοχής με στόχευση την ρύθμιση των στάσεων και σταθμεύσεων των οχημάτων, τη δημιουργία χώρων  παρκινγκ και κυρίως την απρόσκοπτη και συνεχή λειτουργία των επιχειρήσεων της περιοχής για την οποία καθοριστικός παράγοντας και αιμοδότης τους είναι η ομαλή και η συνεχής πρόσβαση, στάση και στάθμευση των οχημάτων των πελατών  προς τις επιχειρήσεις τους.

Ο συγκερασμός της ομαλοποίησης της κυκλοφορίας των οχημάτων και της στάθμευσης και στάσης των οχημάτων είναι το ζητούμενο».

Το Επιμελητήριο στηρίζει

Οι επαγγελματίες συναντήθηκαν επίσης με τον τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου.

Στη συνάντηση αυτή κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους ενόψει των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που απαγορεύουν τη στάση και στάθμευση των οχημάτων κατά μήκος του δρόμου εμποδίζοντας έτσι την πρόσβαση της πελατείας των τοπικών επιχειρήσεων και θα έχει ως αποτέλεσμα τον μαρασμό τους και εντέλει το οριστικό τους κλείσιμο.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας στηρίζει τους επαγγελματίες και εργαζόμενους της περιοχής και ζητάει να βρεθεί μια λύση από τους αρμόδιους ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.