Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προφυλακίστηκε ο πρ. υποδιοικητής Ασφαλείας Ζακύνθου για τη δολοφονία Κλουτσινιώτη

δολοφονία κλουτσινιώτη
20 Αυγούστου 2021 / 20:10
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Πληροφορίες που δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν αποδίδουν τα νέα επιβαρυντικά στοιχεία στον έλεγχο των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Τον άλλοτε υποδιοικητή Ασφαλείας στο νησί, ενέπλεξαν τα στοιχεία στη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη, 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη, τον Ιούνιο του 2020 στον 'Αγιο Σώστη.
 
Την Παρασκευή κλήθηκε εκ νέου από την ανακρίτρια Ζακύνθου σε απολογία.
 
Πληροφορίες, που δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν, αποδίδουν τα νέα επιβαρυντικά στοιχεία στον έλεγχο των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων.

Μετά την πολύωρη απολογία του, προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και η εισαγγελέα.
 
Είχε συλληφθεί με άλλους επτά, τον Ιούνιο του '20, για την ίδια υπόθεση, και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
 
Ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη, για την ληστεία σε βάρος του νυν δημάρχου Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη από τον οποίο είχαν αποσπάσει 500.000 €.

Στο Εφετείο η ποινή του μειώθηκε στα 12 χρόνια κάθειρξη, εξέτισε μέρος της και αποφυλακίστηκε. Η υπόθεση εκείνη εκκρεμεί στο στάδιο της αναίρεσης εφόσον ο πρ. αστυνομικός προσέφυγε στον Άρειο Πάγο για κακοδικία.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.