Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρία νέα οχήματα στο «οπλοστάσιο» της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

Πολιτική Προστασία
20 Αυγούστου 2021 / 14:54

Τα οχήματα θα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας σε 24ωρη βάση.

ΑΧΑΡΑΒΗ (Γραφείο Δήμου Βόρειας Κέρκυρας). Στην προσθήκη τριών νέων μηχανημάτων και δη: ενός μηχανήματος έργου Φορτωτή/Εκσκαφέα (JCB) και δυο αυτοκινήτων φορτηγών 4χ4, προχώρησε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας  για την άμεση επέμβαση σε έκτακτες ανάγκες πολιτικής  προστασίας. Τα οχήματα θα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας σε 24 ωρη βάση.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει: «Ο τομέας της πολιτικής προστασίας λόγω έντασης των φαινομένων και των συνεπειών τους στην καθημερινότητα των πολιτών και της περιουσίας τους αποτελεί  ύψιστη προτεραιότητα τόσο σε πρόληψη όσο και προστασία.

Σε αυτή την κατεύθυνση μεθοδικά και εντατικά, αξιοποιείται  κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου να ενισχυθεί ο  στόλος των οχημάτων έργου του Δήμου και να οργανωθούν  αποτελεσματικά οι  δομές του.

Η ενίσχυση των υπηρεσιών, σημαίνει ενίσχυση της δυνατότητας παρεμβάσεων του Δήμου για ακόμη καλύτερη και ταχύτερη αντιμετώπιση δύσκολων έκτακτων καταστάσεων αλλά και  εξυπηρέτηση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν στην τεχνική υπηρεσία, στην καθαριότητα, στην πολιτική προστασία».