Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για 3+3 χρόνια παρατείνεται η αδειοδότηση του πάρκιγκ της Πλατείας

Πάρκιγκ
20 Αυγούστου 2021 / 14:31

Με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών, κατόπιν αιτήματος της Μ. Υδραίου

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας). Ύστερα από αίτημα της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου, προς τα Υπουργεία  Υποδομών και Μεταφορών και  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λύνεται με νομοθετική Ρύθμιση το πρόβλημα που έχει προκύψει  με την αδειοδότηση  του χώρου στάθμευσης της Κάτω Πλατείας 

Συγκεκριμένα παρατείνεται για 3 χρόνια η λειτουργία του χώρου στάθμευσης   και παράλληλα  αν, εντός του παραπάνω χρονικού διαστήματος των τριών ετών,  έχει ξεκινήσει η  διαδικασία τροποποίησης του πολεοδομικού σχεδιασμού, το διάστημα αυτό μπορεί να παραταθεί για τρία (3) επιπλέον χρόνια, με τις ίδιες προϋποθέσεις και όρους που έχει χορηγηθεί.

Με αυτό το τρόπο,  επιλύεται νομοθετικά η χρήση του χώρου στάθμευσης, όπως απαντάει  το Υπουργείο, κατά αναλογία με τα Ιστορικά Κέντρα των Αθηνών και της Πάτρας.

Να σημειώσουμε ότι η Δήμαρχος στην επιστολή της προς τα παραπάνω Υπουργεία  μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Αιτούμαστε την έγκριση της χρήσης του συγκεκριμένου κοινόχρηστου χώρου, όπως αυτός αποτυπώνεται στο από 1987 Γ.Π.Σ., ως χώρου ελεγχόμενης στάθμευσης οχημάτων και μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών κατάρτισης του τοπικού πολεοδομικού σχεδιασμού, που θα επιτρέπει ρητά τη χρήση αυτή και συγκεκριμένα παρακαλούμε για τη συνδρομή σας, προκειμένου να επιλυθεί νομοθετικά η χρήση του εν λόγω χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στην Πλατεία Βίκτωρος Δούσμανη στη Σπιανάδα (Κάτω Πλατεία) στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να γίνεται κατ’ αναλογία με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τα Ιστορικά Κέντρα των Αθηνών και της Πάτρας σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 19 του ν. 4313/2014 (Α΄ 261) όπως ισχύει”