Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης προς Μενδώνη: Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

Αλέκος Αυλωνίτης
19 Αυγούστου 2021 / 09:31

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης,

για την καθυστέρηση καταβολής των  δεδουλευμένων των συμβασιούχων στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, ζητώντας ταυτόχρονα να υπάρξει κυβερνητική μέριμνα για να λυθούν άμεσα τα προβλήματα τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής :

Προς

την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
Κα Λίνα Μενδώνη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα «Προβλήματα με την καταβολή δεδουλευμένων των συμβασιούχων στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας»

Με την παρούσα επιστολή σας θέτουμε το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων  και καθαριστών  στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας. Οι εργαζόμενοι αυτοί προσελήφθησαν στο Μουσείο ως συμβασιούχοι από τον Μάιο του 2021, και ήδη παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2021, δηλαδή  πλην του πρώτου μήνα, δεν τους έχει καταβληθεί τίποτα απολύτως από τα νόμιμα δεδουλευμένα τους. Με νέα άτυπη ενημέρωση που είχαν  από το Υπουργείο, φαίνεται πως  θα αναγκαστούν να εργαστούν απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα.

Δυστυχώς το πολυδαίδαλο της γραφειοκρατίας έχει φέρει τους εργαζόμενους αυτούς σε εργασιακή ανασφάλεια, με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των δεδουλευμένων, να τους οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ως πιστοποιημένοι φύλακες μουσείων τιμούν τη σημαντική υπηρεσία που προσφέρουν σε αυτή την δύσκολη χρονική συγκυρία στον τόπο μας, κάτι που θα πρέπει να τους το αναγνωρίσει η Πολιτεία και να μεριμνήσει ώστε να προχωρήσουν οι πληρωμές τους.

Οι πληροφορίες μου καταλήγουν στη διαπίστωση ότι το ίδιο συμβαίνει πανελλαδικά.
Ζητώ λοιπόν να μεριμνήσετε με άμεση παρέμβασή σας, ώστε να ρυθμισθεί το ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων των ανωτέρω συμβασιούχων, καθώς αυτοί παραμένουν απλήρωτοι από το Μάιο του 2021  και έχουν περιέλθει πλέον σε άθλια οικονομική κατάσταση.

Βρίσκομαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επικοινωνία και συνεννόηση.

Με εκτίμηση,

Αλέξανδρος-Χρήστος Αυλωνίτης
Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ