Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η περιφερειάρχης συνεχίζει να παρανομεί στον ΦΟΔΣΑ και αιτείται και την κάλυψη του ΣτΕ

ΦΟΔΣΑ
18 Αυγούστου 2021 / 10:44

Κοινή ανακοίνωση των Νομαρχιακών Επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ Ιονίων Νήσων

Το κατασκεύασμα εργολαβικών σκοπιμοτήτων του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων που δημιουργήθηκε με το άρθρο 93 του αντι-περιβαλλοντικού νόμου Χατζηδάκη συνεχίζει τον ..ανώμαλο δρόμο του παραβιάζοντας συνεχώς νόμους και διατάξεις έχοντας προφανώς εξασφαλίσει την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης της ΝΔ για τις ανομίες του αυτές. «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» λέει ο θυμόσοφος λαός και αυτό φαίνεται ότι ακολουθεί πιστά η πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και περιφερειάρχης κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου μετερχόμενη οτιδήποτε προκειμένου να ικανοποιηθεί το σύνολο των οικονομικών συμφερόντων που συνωστίζονται στην υπόθεση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Εν τω μεταξύ οι αποφάσεις της επιτροπής του άρθρου 152 του ν. 3463/2006 υπ. Αριθμό 4 και 5/ 2021 με τις οποίες δικαιώθηκαν σε βάρος του ΦΟΔΣΑ οι προσφεύγοντες δημοτικοί σύμβουλοι των δήμων Αργοστολίου Γ. Φόρτες και Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων Χ. Σαρλής και Χ. Μπούκας κατέδειξαν το μέγεθος της παραβατικότητας του φορέα αυτού, δημιουργώντας ταυτόχρονα την υποχρέωση στην πρόεδρο και το ΔΣ να προχωρήσουν άμεσα σε διορθωτικές  προκειμένου να διορθώσουν  τα κακώς κείμενα.

Αντιθέτως η πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και περιφερειάρχης δήλωσε επανειλημμένα δημοσίως ότι δεν δεσμεύεται από καμία απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 και βέβαια συνέχισε να παρανομεί λαμβάνοντας επί πλέον  αποφάσεις , όπως πρόσληψη γεν. δντή, αλλαγή σύμβασης του νομικού συμβούλου, νέο διορισμό περιφερειακού συμβούλου στο ΔΣ του φορέα και πλήθος άλλων.

Παρά τις μεγαλοστομίες αυτές της προέδρου του ΦΟΔΣΑ και περιφερειάρχη «περί του ανίσχυρου»  των αποφάσεων της επιτροπής του άρθρου 152, φρόντισε εν τούτοις να καταθέσει προσφυγή κατά των αποφάσεων αυτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αιτούμενη την ακύρωση και την αναστολή τους. Ειδικότερα , τόσο οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται προς το ΣτΕ για την εξασφάλιση της αναστολής ισχύος των αποφάσεων αυτών όσο και αυτό καθαυτό το αίτημα για την αναστολή συνιστούν ξεκάθαρη αποδοχή εκ μέρους της ότι η παράκαμψη τους συνιστά σαφή παρανομία και βαρύ πειθαρχικό αδίκημα.

Σημειώνουμε την εκκωφαντική σιωπή των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών για την τήρηση της νομιμότητας (Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης , Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Συνήγορος του Πολίτη) οι οποίες θα έπρεπε ήδη να έχουν κινηθεί αυτεπαγγέλτως, πολύ  δε περισσότερο όταν υπάρχουν σχετικές εγκλήσεις από πολίτες που έχουν έννομο συμφέρον.

Ο ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων αντί ,όπως ισχυρίστηκαν οι ιδρυτές του, να λύσει τα προβλήματα στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων στα νησιά μας, τα επιδείνωσε περισσότερο. Αρκεί  να δει κανείς την εικόνα του ΧΥΤΥ στην Ζάκυνθο  η ευθύνη λειτουργίας του οποίου έχει ανατεθεί στον ΦΟΔΣΑ πολλούς μήνες πριν.

Αρκεί να δει κανείς την υπερκοστολόγηση του εργοστασίου στην Κεφαλονιά , αρκεί να δει κανείς την καθυστέρηση προώθησης του έργου στην Λευκάδα και την τεράστια καθυστέρηση στην Κέρκυρα , αρκεί να υπολογίσει κανείς την μεγάλη επιβάρυνση στις τσέπες των πολιτών και των επιχειρήσεων που θα προκαλέσει οσονούπω η νέα τιμολογιακή πολιτική που εγκαθιδρύεται.

Ο φορέας αυτός προχωρεί με παρατυπίες και παρανομίες  προκειμένου να δημιουργήσει τετελεσμένα για την ικανοποίηση των σκοπιμοτήτων της ίδρυσης του.
Οφείλουν , αφ ενός η ελληνική δικαιοσύνη και αφ ετέρου οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί να μην το επιτρέψουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχει θέσει το σχετικό θέμα δυο φορές στην βουλή των Ελλήνων , παρακολουθεί τις εξελίξεις και συντονίζει την δράση του και τις ενέργειες του με τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών των νησιών μας.

  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ