Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Λέσσης στο πλευρό των συλληφθέντων στη Μεσογγή. Ζητάει δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

ημερόπλοια
16 Αυγούστου 2021 / 20:29

«Η Δημοτική Αρχή στέκει αλληλέγγυα στην βιοποριστική προσπάθεια των δημοτών της σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε λόγω πανδημίας», λέει ο Κώστας Λέσσης. Η ανακοίνωση:

ΛΕΥΚΙΜΜΗ. (ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Σε συνέχεια των συλλήψεων ιδιοκτητών τουριστικών ημερόπλοιων με την αυτόφωρη διαδικασία, ως αποτέλεσμα χρήσης εκ μέρους τους των υφιστάμενων εγκαταστάσεων ελλιμενισμού στο ποτάμι Μεσογγής, η Δημοτική Αρχή στέκει αλληλέγγυα στην βιοποριστική προσπάθεια των δημοτών της σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε λόγω πανδημίας. 
 
Θεωρούμε πως η διασφάλιση της σύννομης συνθήκης χρήσης των εγκαταστάσεων ελλιμενισμού στη Μεσογγή είναι τόσο πολύπλοκη γραφειοκρατικά που μόνο η Κυβέρνηση με νομοθετική της πρωτοβουλία δύναται να επιλύσει. 
 
Έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει ότι ο ΟΛΚΕ Α.Ε. δεν μπορεί να διαχειρίζεται «εξ’ αποστάσεως» τα του Νότου και ότι θα έπρεπε να δοθεί στον νεοσύστατο Δήμο μας η δυνατότητα σύστασης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για της διαχείριση των τοπικών εγκαταστάσεων ελλιμενισμού. 
 
Ελπίζουμε έστω και τώρα η Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι απαιτείται ενέργειά της προκειμένου να σταματήσει η άδική δίωξη ανθρώπων που συμβάλουν δυναμικά στον παραγωγικό ιστό της Χώρας μας.