Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έναν αεροπορικό Ιούλιο από τα παλιά, καταγράφει η Fraport στην Κέρκυρα

αφίξεις
13 Αυγούστου 2021 / 18:21
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Η εικόνα που παρατηρείται στους κερκυραϊκούς δρόμους, καταγράφεται και στα στατιστικά των αφιξοαναχωρήσεων από το αεροδρόμιο.

ΑΘΗΝΑ. (FRAPORT STATS). Την εντυπωσιακή αύξηση των αφίξεων τον Ιούλιο στην Κέρκυρα από το αεροδρόμιο, σε σχέση και σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020. καταγράφει η στατιστική της διαχειρίστριας, γερμανικής εταιρείας.
 
Παρά ταύτα βεβαίως το σύνολο των αφιξοαναχωρήσεων, του Ιουλίου 2021, υστερεί εκείνου των καλών τουριστικών περιόδων, τόσο του 2019 όσο και του 2018. Με την επισήμανση ότι εκείνες οι δυο χρονιές ήταν οι καλύτερες από ποτέ για την κίνηση του κερκυραϊκού αεροδρομίου και της τοπικής οικονομίας γενικότερα.
 
Οι Εγγλέζοι έχασαν την «πρωτοκαθεδρία» στις μετρήσεις ανά χώρα προέλευσης, γεγονός που πρωτίστως αποδίδεται στην καθυστερημένη άρση των περιοριστικών μέτρων στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις γενικότερες επιδράσεις των συνθηκών Brexit στην οικονομία αλλά και στο γεγονός ότι η διαχείριση των ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων από τη γερμανική εταιρεία «ωριμάζει».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.