Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κακαβίτσας: Παραιτήθηκε γιατρός από το Κ.Υ για να μην μετακινηθεί

ΚΑΚΑΒΙΤΣΑΣ
13 Αυγούστου 2021 / 12:55
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Θα θυμίσω ότι οι μετακινήσεις γενικών γιατρών στο νοσοκομείο έχουν αυξηθεί από 15 σε 24 φορές το μήνα το τελευταίο έτος, επισημαίνει ο κ.Κακαβίτσας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με έναν γιατρό λιγότερο λειτουργεί από χθες το Κέντρο Υγείας της πόλεως, μετά την παραίτηση γιατρού, που είχε προσληφθεί ως επικουρικό προσωπικό.

Την παραίτηση έκανε γνωστή ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας Φ.Κακαβίτσας με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωση,ς καταγγέλοντας ότι η γιατρός παραιτήθηκε για να μην μετακινηθεί στο αεροδρόμιο ή στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με τον κ.Κακαβίτσα η παραίτηση επήλθε κατώ από την πίεση για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών στους δυο παραπάνω χώρους, παρόλο που η γιατρός ως νέα μητέρα καλύπτονταν από το νόμο για να μην πραγματοποιεί εφημερίες. Ωστόσο κι ενώ κάλυπτε κανονικά τις εφημεριακές ανάγκες του Κέντρου Υγείας που ήταν διορισμένη, όταν της ζητήθηκαν περαιτέρω μετακινήσεις σε αεροδρόμιο και νοσοκομείο εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Το γεγονός επιβεβαιώσε στο "enimerosi.com" η Δ/ντρια του Κ.Υ πόλεως κ. Μαυροπούλου - Καββαδία. "Η γιατρός παραιτήθηκε χθες. Είχε προσληφθεί ως επκουρικό προσωπικό για τρία χρόνια, ωστόσο παραιτήθηκε μισό χρόνο μετά την πρόσληψή της. Αυτή τη στιγμή έχουμε μείνει με τρεις γιατρούς στο Παθολογικό που καλύπτουν και τις απογευματινές εφημερίες", τόνισε η ίδια αναφέροντας ότι οι γιατροί του Κ.Υ καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν και σε άλλους χώρους.

Όπως είναι αναμενόμενο η εξέλιξη αυτή δημιουργεί δυσλειτουργία στο Κ.Υ Κέρκυρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς από χθες λειτουργεί με έναν γιατρό λιγότερο παρά τον φόρτο εργασίας που υπάρχει. 
 
Ειδικότερα όπως αναφέρει ο κ.Κακαβίτσας:
Ακόμα μια παραίτηση Γενικής ιατρού, του Κεντρου Υγείας Κέρκυρας αυτή τη φορά,κάτω από πίεση για μετακινήσεις σε αεροδρόμιο και στο νοσοκομειο.

Νέα μητέρα, που κάλυπτε ο νόμος να μην εφημερευει καθόλου, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση παρότι κάλυπτε κανονικά τις εφημεριακές ανάγκες του Κέντρου Υγείας που ήταν διορισμένη, όταν της ζητήθηκαν περαιτέρω μετακινήσεις σε αεροδρόμιο και νοσοκομείο εξαναγκάστηκε σε παραίτηση

Θα θυμίσω ότι οι μετακινήσεις γενικών γιατρών στο νοσοκομείο έχουν αυξηθεί απο 15 σε 24 φορές το μήνα το τελευταιο έτος,ενώ, έχουν αυξηθεί σε ωράριο (και τα πρωινά), ενώ προχτες αποφασίστηκαν μετακινήσεις για επιπλέον 8 ενεργείς εφημεριες και 30 ετοιμότητας στο νοσοκομειο..

(Ολά αυτά οταν έχουν αυξηθεί κατα 1 οι γιατροί της παθολογικής και κατα 1 της πνευμονολογικής).

Τώρα να δούμε πως θα βγουν και οι εφημερίες στο κέντρο υγείας που δούλευε η συνάδελφος.

Συγχαρητήρια στους διοικούντες που αποφάσισαν και στους εμπνευστές, των μετακινήσεων στο αεροδρόμιο και το νοσοκομείο, που επεδίωξαν και πέτυχαν την περαιτέρω αποψίλωση του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας.

Συγχαρητήρια στους διοικούντες και στους εμπνευστές, για την περαιτέρω αποψίλωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο νησί, εν μέσω τουριστικής περιόδου και πανδημίας..

Συνεχίστε.(Και δεν αναφέρομαι στη διευθύντρια του κέντρου υγείας Κέρκυρας που  προσπάθησε μεχρι τελευταια στιγμή, να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή..)
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.