Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πόσοι απειλούνται με αναστολή καθηκόντων στις δομές Υγείας της Κέρκυρας

υποχρεωτικός εμβολιασμός
12 Αυγούστου 2021 / 19:34
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Σε δυο εβδομάδες, οι εργαζόμενοι στο γενικό νοσοκομείο Κερκύρας και τις άλλες μονάδες υγείας θα πρέπει να εμβολιαστούν ή να τεθούν σε αναστολή εργασίας. Το υπουργείο Υγείας ζητάει από τις κατά τόπους διοικήσεις, να αντικαταστήσουν όσους δεν το κάνουν.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε περαιτέρω οδηγίες εναποθέτουν τις ελπίδες τους  οι διοικήσεις των νοσοκομείων και των άλλων δομών υγείας για την υποχρεωτική εφαρμογή του εμβολιασμού στους εργαζόμενους.
 
Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου προς τις δομές Υγείας, οι Διοικήσεις καλούνται να αναπληρώσουν το προσωπικό, που θα θέσουν σε αναστολή από 1ης Σεπτεμβρίου, σε εφαρμογή όλων όσα προβλέπονται στον νόμο 4820/2021.
 
Στο άρθρο 206 αναφέρεται μεταξύ των άλλων ότι «Για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, εμβολιάζεται υποχρεωτικά κατά του κορωνοϊού COVID-19 όλο το προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό) σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές δομές υγείας (διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μονάδες νοσηλείας, Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας)».
 
Σύμφωνα με διοικητικές πηγές, υπολογίσιμο ποσοστό των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κερκύρας όλων των ειδικοτήτων, παραμένει ανεμβολίαστο. Σε απόλυτους αριθμούς η εκτίμηση αυτή, με κάθε επιφύλαξη, αναφέρεται σε περίπου 190 - 200 εργαζόμενους σε σύνολο περίπου 700.
 
Μόλις πριν μερικά 24ωρα το σωματείο των εργαζομένων στο ΕΣΥ αλλά και του ΕΚΑΒ, έκαναν στάση εργασίας δηλώνοντας ναι στον εμβολιασμό, όχι όμως στην υποχρεωτικότητα.
 
Στα Γιάννενα,  σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πληθυσμός των ανεμβολίαστων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, υπολογίζεται σε περίπου 340 σε σύνολο 2300 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων. Οι ίδιες πηγές σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι πάνω από 90% των γιατρών του πανεπιστημιακού είναι εμβολιασμένοι.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.