Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναστάτωση στο Πρόγραμμα της Δημιουργικής Απασχόλησης στο Βίδο για κρούσματα κορονοϊού

ΒΙΔΟ
12 Αυγούστου 2021 / 13:41
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μικρή αναστάτωση επικράτησε στο πρόγραμμα της Δημιουργικής Απασχόλησης που πραγματοποιείται για παιδιά ηλικίας 6-13 ετών στο Βίδο, όταν έγινε γνωστό ότι δυο αδέρφια νόσησαν με κορονοϊό.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στο enimerosi.com, ο εντεταλμένος σύμβουλος και υπεύθυνος για τις νησίδες Βίδο και Λαζαρέτο Σπ.Νεράντζης τα παιδιά δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήδη από την περασμένη εβδομάδα.

Τα δυο παιδιά εμφάνισαν συμπτώματα την Τρίτη 10/08 και εν συνεχεία υποβλήθηκαν σε εργαστηριακό έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι νοσούν με κορονοϊό. Αμέσως τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ όπως εξήγησε ο κ.Νεράντζης δεν χρειάστηκε να γίνει ιχνηλάτιση στους συμμετέχοντες του προγράμματος από τον ΕΟΔΥ, καθότι τα παιδιά δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα εδώ και μια εβδομάδα περίπου.

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα "Καλοκαίρι στο Βίδο 2021" που υλοποιεί ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων συμμετέχουν αυτή τη στιγμή περίπου 25 παιδιά από τα 70 συνολικά.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.