Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Γεμίζει» η Κέρκυρα από τους αδειούχους του Δεκαπενταύγουστου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
12 Αυγούστου 2021 / 12:31
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Η παρουσία Ελλήνων και ξένων επισκεπτών είναι ιδιαίτερα έντονη στην Κέρκυρα, όπου οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κυμαίνονται στο 70% - 80%

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κορυφώνεται αυτές τις ημέρες το μεγάλο κύμα των Ελλήνων που επισκέπτονται το νησί των Φαιάκων, ενόψει του Δεκαπεντάγουστου, όπου παραδοσιακά κάθε χρόνο τέτοια εποχή μεγάλο ποσοστό αδειούχων πραγματοποιεί τις διακοπές του.

Η παρουσία Ελλήνων και ξένων επισκεπτών είναι ιδιαίτερα έντονη στην Κέρκυρα, όπου οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κυμαίνονται στο 70% - 80% σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μπάμπη Βούλγαρη διευκρινίζοντας ότι η παρουσία των Ελλήνων "ανεβαίνει" πάντα αυτές τις ημέρες.

"Όλες οι κρατήσεις είναι της τελευταίας στιγμής, ωστόσο με τα δεδομένα της εποχής υπάρχει ικανοποίηση", επισημαίνει ο ίδιος.

Όπως λέει ιδιοκτήτρια καταλυμάτων στους Αγ.Δέκα, υπάρχει μεγάλη κίνηση από τους Έλληνες με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν δωμάτια να κλείσουν ιδίως όσοι ψάχνουν τελευταία στιγμή. 

Η κίνηση στο λιμάνι είναι ιδιαίτερα αυξημένη, όπως τονίζει τουριστικός πράκτορας και τα πλοία που καταφθάνουν κάθε μιάμιση ώρα είναι γεμάτα από κόσμο, Έλληνες αλλά και Βαλκάνιους.

Μπήκαν πάλι στο "παιχνίδι" οι Βρετανοί
Παράλληλα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι πλέον η παρουσία των Βρετανών είναι πιο έντονη απ'ότι στις αρχές της σεζόν. Ξενοδοχεία που δούλευαν αποκλειστικά με την συγκεκριμένη αγορά κατάφεραν πλέον να παρουσιάσουν καλές πληρότητες.

Το "κεφάλι" που πήραν οι πτήσεις από την Βρετανία την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά στη σεζόν συνεχίζεται, καθώς μέχρι πρότινος οι Γερμανοί έρχονταν πρώτοι στις επιβατικές πτήσεις του εξωτερικού.

Ειδικότερα για το διάστημα 1-12 Αυγούστου είχαμε 181 πτήσεις από Βρετανία έναντι 146 από Γερμανία όπως αναφέρει ο Πρόεδρος των Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρης Ρούσσος. 

Επισήμανε ότι η εβδομάδα που διανύουμε είναι στα ίδια καλά επίπεδα με την προηγούμενη, όπου προσγειώθηκαν στο "Ι.Καποδίστριας" το διάστημα 2-8 Αυγούστου 462 πτήσεις από το εξωτερικό  Ρεκόρ πτήσεων καταγράφηκε την Κυριακή 8/08 με 79, αριθμός που ξεπέρασε ακόμη και την καλή πορεία των πτήσεων τα Σάββατα.

"Οι πληρότητες από Βρετανία μπορεί να υστερούν σε σχέση με τις άλλες χώρες όμως εφόσον έχουμε πλέον περισσότερες πτήσεις από εκεί καλύπτεται το κενό που δημιουργείται", διευκρίνισε ο κ.Ρούσσος.  
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.