Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις 12 Αυγούστου η συναυλία της Μάντζαρος στα Ανάκτορα της Κ.Πλατείας

ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ
09 Αυγούστου 2021 / 09:54

Η συναυλία αυτή θα περιλαμβάνει έργα των Ν. Χ. Μάντζαρου, D. Shostakovich, R. V. Williams, J. van der Roost, H.J. Wood, Ι. Λιμπεράλη, Ν. Φαρούγγια κ.α.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος», στα πλαίσια του εορταστικού τριημέρου του Αγίου Σπυρίδωνος, για την επέτειο του θαύματος του για την απαλλαγή της Κέρκυρας από την πολιορκία των Οθωμανών, στις 11 Αυγούστου του 1716, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη συναυλία του, στο εξωτερικό περιστύλιο των Ανακτόρων Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου (Ανάκτορα της κάτω πλατείας), την ερχόμενη Πέμπτη 12/08/2021 και ώρα 21:00 μμ.

Η συναυλία αυτή θα περιλαμβάνει έργα των Ν. Χ. Μάντζαρου, D. Shostakovich, R. V. Williams, J. van der Roost, H.J. Wood, Ι. Λιμπεράλη, Ν. Φαρούγγια κ.α., ενώ, όπως απαιτεί η υπέρ-εβδομηντάχρονη παράδοση της «Μάντζαρος», θα παιανιστεί, όπως κάθε χρόνο, το έργο του E.O. Neske «Οι τρομπετίστες στη σκοπιά» (γνωστό ως «Αλλαγή φρουράς»), με σολίστ την τρομπετίστα κ. Ελισσάβετ Χειμαριού.

Το Μουσικό Σώμα θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός κ. Σωκράτης Άνθης.

Η «Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος», πάντοτε αναπόσπαστο κομμάτι της Κερκυραϊκής κοινωνίας, σεβόμενη τις δοκιμασίες που περνάει ο τόπος μας από την πανδημία και τις πρόσφατες δραματικές πυρκαγιές, υλοποιεί την συναυλία αυτή, ως συνέχεια μιας μακράς παράδοσης, θέλοντας απλά και μόνο να προσφέρει μια στιγμή αισιοδοξίας στους συμπολίτες μας, τους οποίους και καλεί να την παρακολουθήσουν.

Στον χώρο της συναυλίας θα υπάρχουν θέσεις για 150 καθήμενους και θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες αποστάσεις και όλα τα μέτρα που επιβάλλει η πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.