Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στέφανος Γκίκας: «Δύσκολη Κατάσταση, Απαιτεί Ιδιαίτερη Προσοχή από Όλους τους Πολίτες»

ΓΚΙΚΑΣ
06 Αυγούστου 2021 / 13:58

ΚΕΡΚΥΡΑ.Επίσκεψη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Ιονίων Νήσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποίησε

σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, όπου ενημερώθηκε από τον Περιφερειακό Διοικητή ΠΥ Ιονίων Νήσων Αρχιπύραρχο Νίκο Ρουμελιώτη και τον Διοικητή του Νομού Πύραρχο Νίκο Κολοβό για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό πρόληψης πυρκαγιών στην ΠΕ Κερκύρας. Ενημερώθηκε επίσης από το σύστημα των ψηφιακών χαρτών του Κέντρου, για τις μεγάλες φωτιές που κατακαίνε την Χώρα.

Μετά την επίσκεψη δήλωσε:
«Είχα την ευκαιρία νωρίς σήμερα το πρωί να επισκεφτώ το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Ιονίων Νήσων της ΠΥ και να ενημερωθώ από την τοπική ηγεσίατουΠυροσβεστικού Σώματος, τους κκ Ρουμελιώτη και Κολοβό για την κατάσταση. Είδα στους ψηφιακούς χάρτες το εύρος των μετώπων που δυστυχώς κατακαίνε τεράστιες περιοχές σε 6 Περιφέρειες της Χώρας μας, αλλά και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό πρόληψης στην περιοχή μας.
Από το πρώτο φως το σύνολο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, της ΕΛ.ΑΣ, της Πολιτικής Προστασίας, των ΟΤΑ και οι εθελοντές μας βρίσκονται στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας σε όλο το μήκος της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας. Ελπίζουμε να περάσει το δύσκολο επόμενο 48ωρο χωρίς προβλήματα. Θέλει όμως ιδιαίτερη προσοχή από όλους τους πολίτες. Από σήμερα ισχύουν απαγορεύσεις σε όλη την Επικράτεια για εργασίες που μπορεί να δημιουργήσουν ανάφλεξη - επί παραδείγματι μελισσοκομία - αλλά και απαγόρευση διέλευσης από περιοχές NATURA, δάση και άλση. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ο αγώνας που δίνεται ανά την Επικράτεια, είναι πρωτίστως για να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Οι συνθήκες πρωτοφανείς, η αυτοθυσία των ανθρώπων της 1ης γραμμής συγκινητική. Ας ελπίσουμε ότι θα σταματήσει εδώ η καταστροφή. Ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν σε επίπεδο χώρας γίνεται.».