Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την προσοχή όλων για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών εφιστά η ΔΕΕΠ Κέρκυρας

ΝΔ
06 Αυγούστου 2021 / 09:35

Ευτυχώς δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές, όμως ο χαμός ζώων, σπιτιών και περιουσιών, δεν παύει να είναι, σε κάθε περίπτωση, δραματικός.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΕΠ Κέρκυρας για την προστασία από τις πυρκαγιές με αφορμή τα δραματικά γεγονότα που εξελίσσονται σε αρκετές περιοχές της χώρας. Η Νομαρχιακή Επιτροπή εφιστά την προσοχή όλων επισημαίνοντας ότι αν παρατηρηθεί κάτι περίεργο ή έστω κάποια μικρή εστία να ενημερώσουν άμεσα την Πυροσβεστική.

Ακολουθεί η ανακοίνωση: "Συγκλονισμένοι όλοι παρακολουθούμε αυτό που συμβαίνει, τις τελευταίες 4 μέρες, σε όλη την Ελλάδα με τις πυρκαγιές. 

Φωτιές, που είτε είναι τυχαίες, είτε έργο κακόβουλων, είναι δύσκολο να δαμαστούν. 

Ευτυχώς δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές, όμως ο χαμός ζώων, σπιτιών και περιουσιών, δεν παύει να είναι, σε κάθε περίπτωση, δραματικός.

Μέσα σε αυτήν την κατάσταση και δεδομένων των καιρικών συνθηκών, που από σήμερα αλλάζουν, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων των συμπολιτών μας και των επισκεπτών του νησιού, να έχουν πολύ τεταμένη την προσοχή τους, να μην χρησιμοποιούν εύφλεκτες ύλες (και ειδικά στην εξοχή), να έχουν εποπτεία του χώρου τους, να ενημερώσουν ΑΜΕΣΑ την Πυροσβεστικη (τηλ. 199) η την πολιτική προστασια (τηλ. 2661047584) αν παρατηρήσουν κάτι περίεργο η έστω κάποια μικρή εστία και ΚΑΝΕΝΑΣ να μην επισκεφτεί δάση, εξοχές, άλση και αλσύλλια. 

Όλος ο πλούτος και η κληρονομιά που έχουμε, είναι το φυσικό περιβάλλον της Κέρκυρας. Αυτό, οφείλουμε και έχουμε το ιερό καθήκον να το προφυλάξουμε και να το υπερασπιστούμε. Γι’ αυτό, ας προσέχουμε και ας έχουμε τα μάτια μας 14!"