Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βόρεια Κέρκυρα: Μεγάλο ενδιαφέρον για Τεστ Παπ-Η δράση συνεχίζεται την Πέμπτη 5/8

Τεστ παπ
04 Αυγούστου 2021 / 14:35

Μεγάλη η συμμετοχή γυναικών στον δωρεάν κυτταρολογικό έλεγχο (Τεστ ΠΑΠ) που έγινε στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τρίτη 3 Αυγούστου ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και το  Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου πραγματοποίησε δωρεάν εξέταση τεστ παπ (thin prep) στο Πολυδύναμο Ιατρείο Αχαράβης.

Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει να μεταφέρει σ όλες τις γυναίκες το μήνυμα για την αξία της πρόληψης, να τις αφυπνίσει στο να βάζουν προτεραιότητα την υγεία τους και να προβαίνουν συνεχώς σε προληπτικές εξετάσεις.

Η οργάνωση και ο συντονισμός της δράσης έγινε από την Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Δημόσιων Σχέσεων Δήμου Βόρειας Κέρκυρας  κ.Σπυριδούλα Κόκκαλη, ενώ για την πραγματοποίηση της δράσης συνεργάστηκαν ο Σύλλογος Γυναικών Αχαράβης, η ένωση Περιθειωτών «Φίλιππος Βλάχος» και η δομή «Βοήθεια στο σπίτι».

«Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ» ήταν το σύνθημα που τόνισαν τόσο ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γεώργιος Μαχειμάρης όσο και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας κ. Λεωνίδας Ρουμπάτης.
Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας εκφράζει  θερμές ευχαριστίες  τόσο στο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας κ. Λεωνίδα Ρουμπάτη και στον Δ/ντή του ΚΥ Αγίου Μάρκου κ.Μιχαλάκη Νικόλαο  για τη συνεργασία και συμβολή τους, όσο και στις κ.κ Αντωνία Μέριανου και  Χρυσάνθη Γεωργοτά μαίες του ΚΥ Αγίου Μάρκου  και στη νοσηλεύτρια της  Δομής ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ  Δήμητρα Κοκκινόρη για την εθελοντική τους προσφορά.

Λόγω μεγάλης προσέλευσης γυναικών η δράση συνεχίζεται την Πέμπτη 5 Αυγούστου από τις 9.00 – 14.00 στον ίδιο χώρο (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΧΑΡΑΒΗΣ -ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)

Δηλώσεις συμμετοχής-ραντεβού  στην παραπάνω δράση  στα τηλέφωνα :
Κοκκινόρη Δήμητρα 6946218188
Κόκκαλη Σπυριδούλα Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας , Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων τηλ: 6978614699