Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝΑΣΑ: Και παραβάτες και ψεύτες και, το κυριότερο, ελλιποβαρείς!

ΑΝΑΣΑ
04 Αυγούστου 2021 / 09:51

Με αφορμή το χορευτικό τους show στην Β. Κέρκυρα, και παραβάτες και ψεύτες και, το κυριότερο, ελλιποβαρείς, βρέθηκαν στην περιφερειακή αρχή Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

Ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ Ιονίων Νήσων:
Από δημοσιεύματα του Τύπου (βλ. εδώ: Ποια μέτρα; Στο χορό το ρίξανε στελέχη της ΠΙΝ στην Κέρκυρα – Η απάντηση του Α/Π Κώστα Ζορμπά | kefaloniapress.gr) που ακολούθησαν δημοσίευση στο Facebook, με φωτογραφίες και σχόλια, του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας κ. Ζορμπά, μάθαμε για τις χορευτικές φιγούρες του ίδιου του κ. Ζορμπά, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μουζακίτη και, βέβαια, της Περιφερειάρχη κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου που έλαβαν χώρα, κατά τα δικά τους γραφόμενα, στην βόρεια Κέρκυρα ώστε να «..διατηρηθεί το τοπικό χρώμα και η ζωντάνια..»! Στην συνέχεια, διαβάζοντας και την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζορμπά που προσπαθεί ματαίως μεν να κρυφτεί σίγουρα δε προκαλεί με την θρασύδειλη στάση του, θέτουμε ως ΑΝΑΣΑ ορισμένα ερωτήματα:

- Αυτοί που αντικειμενικά θα έπρεπε να σέβονται τους υγειονομικούς κανόνες της περιόδου και να δίνουν τις καλές πρακτικές καθοδηγώντας και τους πολίτες, δεν έχουν καμιά συναίσθηση της ευθύνης τους; Το ένα βράδυ καταπατούν τις οδηγίες για την μη διασπορά του ιού και το άλλο πρωί κάνουν δηλώσεις για τους κινδύνους από τον συγχρωτισμό. Ποιος να τους πάρει στα σοβαρά όμως; Η εικόνα τους να χορεύουν όλοι μαζί παραβιάζοντας την υγειονομική νομιμότητα μιλάει από μόνη της.

- Γιατί δεν  είχαν το θάρρος να παραδεχτούν το λάθος τους; Αν το έπρατταν αυτό, έστω και με αρνητικό τρόπο θα ενίσχυαν την κοινωνική συνείδηση για την πιστή τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Γιατί η περιφερειάρχης επέλεξε να κρυφτεί πίσω από τα γελοία επιχειρήματα του αρμόδιου(;) για την δημόσια υγεία Αντιπεριφερειάρχη της;

- Γιατί υποτιμούν τόσο απροκάλυπτα την νοημοσύνη των πολιτών του Ιονίου και της χώρας; Την ώρα που φωτογραφίες, που οι ίδιοι επέλεξαν να παρουσιάσουν, τους δείχνουν σε διαδοχικές χορευτικές φιγούρες, ο κ. Ζορμπάς επιλέγει να το αρνείται γελοιοποιούμενος.

- Αλήθεια, κυρία και κύριοι της περιφερειακής αρχής, αφού όπως ισχυρίζεστε όλα έγιναν καλώς και κατά πως έπρεπε, γιατί μόλις άρχισαν τα επικριτικά δημοσιεύματα και σχόλια στο διαδίκτυο φροντίσατε να «εξαφανιστεί» το δικό σας δημοσίευμα και οι σχετικές φωτογραφίες που μιλούν από μόνες τους;

Για άλλη μια φορά η περιφερειακή αρχή, πρωτοστατούσης της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, συμπεριφέρεται με προφανή περιφρόνηση στην νομιμότητα και εν προκειμένω με τρόπο που εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία.
Για άλλη μια φορά δεν έχει το πολιτικό θάρρος και την εντιμότητα να παραδεχτεί το λάθος της και επιλέγει να κρυφτεί πίσω απ’ τις φτηνές δικαιολογίες του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζορμπά.

Για άλλη μια φορά προσφέρουν στην τοπική μας κοινωνία πολιτική ανηθικότητα και λειτουργούν κυριολεκτικά σαν «ψευτόμαγκες». Από την μια δείχνουν την εικόνα του «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» και μόλις αποκαλυφθούν τρέχουν να κρυφτούν «δεν είδα, δεν ξέρω (χορό)».

Η ΑΝΑΣΑ είναι υποχρεωμένη να ελέγχει τον τρόπο διαχείρισης των περιφερειακών θεμάτων από την σημερινή αρχή, να αποκαλύπτει και να επισημαίνει τις αντιλαϊκές και επιζήμιες πρακτικές, να παρουσιάζει την αλήθεια των πραγμάτων και να αντιπαλεύει με κάθε τρόπο την έλλειψη πολιτικής ηθικής που σε κάθε ευκαιρία επιδεικνύουν και αποδεικνύουν.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά