Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση ζωγραφικής “Colours” στο Δημαρχείο του Γαΐου

Ζωγραφική
03 Αυγούστου 2021 / 16:20

9 με 29 Αυγούστου, από τη ζωγράφο Jutta Depis

ΠΑΞΟΙ. Η Jutta Depis, Ελληνίδα καλλιτέχνης γεννημένη στη Γερμανία, είναι μόνιμα εγκατεστημένη στην Κέρκυρα από το 1994. Η βαθύτερη ανάγκη της να εκφράζεται μέσα από τη ζωγραφική επιτυγχάνεται μέσω της προσεκτικά εστιασμένης επιλογής χρωμάτων, που μεταμορφώνει στη συνέχεια με μαεστρία σε αφηρημένες αποτυπώσεις έργων τέχνης, εμπνευσμένες από την δημιουργική της διάθεση, ερμηνεύοντας τον φυσικό της περίγυρο και προσωπικές της εμπειρίες. Μολονότι η Jutta πειραματίζεται συχνά με διάφορους τρόπους και τεχνικές ζωγραφικής, χρησιμοποιεί κατά κανόνα ακρυλικά χρώματα σε συνδυασμό με εργαλεία κουζίνας – οικοδομών, δημιουργώντας έτσι διάφορες υφές πάνω στον καμβά, που διευρύνουν τις έμφυτες τεχνικές της μίξης των χρωμάτων.

Τα αφηρημένα και ιμπρεσιονιστικά της έργα είναι μια απίθανη έκρηξη ξεχωριστών χρωμάτων. Η ικανότητά της να διαλέγει και να αναμιγνύει χρώματα διακρίνεται σε κάθε της πίνακα. Ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις ενός λάτρη της τέχνης εύκολα αυτός θα συμπεράνει ότι η Jutta έχει μίαν εξαιρετικά σπάνια ικανότητα στη ανάμιξη των χρωμάτων, ανακαλώντας συναισθήματα με κάθε της ζωγραφικό έργο.
Η συλλογή έργων της των 2 τελευταίων χρόνων θα εκτεθεί αυτό το καλοκαίρι στο νησί των Παξών, στο Δημαρχείο του Γάιου, δίπλα στο Μουσείο της Ιστορίας των Παξών.

Η έκθεση του Αυγούστου παρουσιάζει ζωγραφικά της έργα σε πολύ διαφορετικά στυλ, από ιμπρεσσιονιστικά σε αφηρημένα, που εκφράζουν το ταλέντο της να δημιουργεί και να συνθέτει χρωματισμούς μέσω διαφόρων τεχνικών και ανάμεικτων μέσων. Κάθε της έργο απεικονίζει το κύριο θέμα της έκθεσης, που απλά έχει τον τίτλο “Colours” - “Χρώματα”.

Εγκαίνια στις 9 Αυγούστου στις 19:30 με παρουσίαση των έργων από την Jutta Depis και κέρασμα – καλωσόρισμα.