Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μέτρα «ανάσας» στο Σολάρι - Βρέθηκαν δύο οικόπεδα για πάρκινγκ

Σολάρι
02 Αυγούστου 2021 / 13:02
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Οι χώροι που θα δημιουργηθούν έχουν ήδη βρεθεί και αφορούν σε οικόπεδα κοντά στο καθολικό νεκροταφείο και κοντά στα θερμοκήπια, συνολικής δυναμικότητας 100 θέσεων έκαστο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την δημιουργία δυο χώρων στάθμευσης  στο Σολάρι δρομολογεί η Περιφερειακή Αρχή, ως  μια ουσιαστική λύση στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην περιοχή.  Όπως τόνισε στην «Ε» ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλης Ορφανουδάκης τα δυο πάρκινγκ θα αναπτυχθούν στην είσοδο και στην έξοδο της περιοχής  για την εξυπηρέτηση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Οι χώροι που θα δημιουργηθούν έχουν ήδη βρεθεί και αφορούν σε οικόπεδα το ένα κοντά στο καθολικό νεκροταφείο και το άλλο κοντά στα θερμοκήπια στην άλλη άκρη της περιοχής, συνολικής δυναμικότητας 100 θέσεων έκαστο.

Σύμφωνα με τον κ.Ορφανουδάκη οι μελέτες είναι ήδη έτοιμες και οι χώροι στάθμευσης αναμένεται να είναι έτοιμοι προς χρήση του χρόνου.

Το έργο αναμένεται να προσφέρει στην ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής, καθώς δεν λείπουν εικόνες με σταθμευμένα οχήματα εκατέρωθεν της Ε.Ο Παλαιοκαστρίτσας στο Σολάρι, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και την πρόσβαση των πεζών στα πεζοδρόμια, αφού ουσιαστικά «κλείνουν» το ένα ρεύμα κυκλοφορίας από κάθε πλευρά. 

«Για να έχουμε καλύτερο κυκλοφοριακό σύστημα θα πρέπει να δημιουργήσουμε την υποδομή για να μπορούν να σταθμεύουν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες. Παρότι οι περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί έχουν δικό τους  χώρο στάθμευσης, ωστόσο για να εφαρμοστούν στην περιοχή μόνιμα μέτρα θα πρέπει να έχει γίνει και η απαιτούμενη υποδομή», ανέφερε στην ΕΡΑ Κέρκυρας, η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη.


Άμεσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι παραπάνω υποδομές πάντως αναμένεται να υποβοηθήσουν μελλοντικά βέβαια τα νέα μέτρα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν άμεσα στην περιοχή.

Όπως είπε η κ.Ανδριώτη προτείνεται η άμεση εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης στάθμευσης στο ρεύμα εισόδου της πόλης, με ισχύ ενδεχομένως από την Τετάρτη, ωστόσο σχετική ανακοίνωση με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Σολάρι με βάση τις προτάσεις της Τροχαίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ι.Ν.  θα δοθεί για τον ακριβή χρόνο από την Περιφέρεια.

Έλεγχοι Τροχαίας

Όσον αφορά στον έλεγχο των μέτρων, αστυνομικές πηγές υπογραμμίζουν στην "Ε" ότι από την έναρξη ισχύος και εξής, θα υπάρχει συστηματική αστυνόμευση για την  τήρηση των ρυθμίσεων. Το ίδιο βεβαιώνει και η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τον κ.Ορφανουδάκη μέχρι το τέλος πάντως  της τρέχουσας εβδομάδας θα εγκατασταθεί ο εργολάβος που θα έχει την ευθύνη της διαγράμμισης και της σήμανσης, προκειμένου να μπορέσουν να εφαρμοστούν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Όπως είπε, το μέτρο θα είναι μόνιμο και από τη στιγμή που οι νέοι χώροι στάθμευσης στην περιοχή θα είναι έτοιμοι , η εφαρμογή του θα επεκταθεί και στο άλλο ρεύμα με σκοπό να απαγορευθεί συνολικά η στάθμευση των οχημάτων εκατέρωθεν της Ε.Ο Παλαιοκαστρίτσας στο Σολάρι.

Το νέο μέτρο πάντως αναμένεται να δώσει το «φιλί» της ζωής στην περιοχή, που επιβαρύνεται καθημερινά από τον τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο, δεδομένου ότι είναι η κύρια οδός που χρησιμοποιείται για την μετάβαση προς το αεροδρόμιο από Βορρά.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη από την αυξημένη τουριστική κίνηση και με τα λεωφορεία που διέρχονται από εκεί.

Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην περιοχή αποτελούν το αποτέλεσμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να επιλυθεί το κυκλοφοριακό ζήτημα στην περιοχή.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.