Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλ.Αυλωνίτης : Απροστάτευτος παραμένει ο κόσμος του τουρισμού

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
31 Ιουλίου 2021 / 14:16

Η προτεραιότητα εμβολιασμού των εργαζόμενων στον τουρισμό έμεινε στα λόγια, όπως κι ο έλεγχος στα λιμάνια της χώρας, ενώ η ιχνηλάτηση δεν παράγει αποτελέσματα, αφού το testing δεν γίνεται συντονισμένα, επισημαίνει ο κ.Αυλωνίτης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε δήλωση σχετικά με τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό προέβη ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Αλ.Αυλωνίτης επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την πολιτική που έχει ακολουθηθεί.

Όπως επισημαίνει "η κυβέρνηση λέει στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό και επισιτισμό να κάνουν υποχρεωτικά self test και rapid test ανά εβδομάδα με το κόστος του δεύτερου να το επωμίζονται οι εργαζόμενοι.
Ένα rapid test κοστίζει 20 ευρώ. Δηλαδή, ο ανεμβολίαστος υπάλληλος θα πρέπει να πληρώνει σε μηνιαία βάση 80 ευρώ για διαγνωστικούς ελέγχους, ενώ η αύξηση κρουσμάτων σε αρκετές νησιωτικές περιοχές, πιθανότατα να επιβάλλει διπλά τεστ την εβδομάδα.
Όλα αυτά μας κάνουν να επιμένουμε για τις εκτεταμένες κυβερνητικές ευθύνες. Η προτεραιότητα εμβολιασμού των εργαζόμενων στον τουρισμό έμεινε στα λόγια, όπως κι ο έλεγχος στα λιμάνια της χώρας, ενώ η ιχνηλάτηση δεν παράγει αποτελέσματα, αφού το testing δεν γίνεται συντονισμένα.
Ο κίνδυνος αποκλεισμού των νησιών μας από τις τουριστικές αγορές είναι υπαρκτός εν μέσω θέρους. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι ακαριαία καταστροφικό και μη αναστρέψιμο για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.
Δεν είχατε σχέδιο πριν, δεν έχετε σχέδιο και τώρα. Έμεινε απροστάτευτος ο κόσμος του τουρισμού και οι τοπικές κοινωνίες. Αύριο, τι θα κάνετε;".