Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χρ.Κατσώτης: Να σταθούν εμπόδιο στην κυβερνητική πολιτική λαός και εργαζόμενοι

ΚΑΤΣΩΤΗΣ
31 Ιουλίου 2021 / 12:39
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάλεσμα στο λαό και στους εργαζόμενους να σταθούν εμπόδιο στην κυβερνητική πολιτική απηύθυνε από την Κέρκυρα το μέλος της Κ.Ε.του ΚΚΕ και βουλευτής Χρήστος Κατσώτης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από σήμερα στο νησί των Φαιάκων.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το πρωί στα γραφεία του κόμματος στην Κέρκυρα, σκοπός της περιοδείας που πραγματοποιεί είναι η προβολή των θέσεων του ΚΚΕ σε σχέση με τις εξελίξεις όχι μόνο για τον τουρισμό αλλά και τις προτάσεις που καταθέτει η κυβέρνηση μέσα από νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί και αφορούν το ασφαλιστικό, το εργασιακό, τα θέματα της παιδείας αλλά και το ζήτημα του Ταμείου Ανάκαμψης, επισημαίνοντας ότι κατά την άποψη του ΚΚΕ πρόκειται για ένα υπερμνημόνιο που ψηφίστηκε χθες. 

"Στην παιδεία έχουμε το σχολείο επιχείρηση με την αυτονομία του σχολείου και τα πολλαπλά βιβλία, όπου διαφορετικό θα είναι το σχολείο για παράδειγμα στο Ψυχικό, διαφορετικό στο Φάληρο. Όλα αυτά είναι ζητήματα που επιδεινώνουν τους όρους ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Είμαστε εδώ για να τα αναδείξουμε όλα αυτά και να καλέσουμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα  να σταθούν εμπόδιο σε αυτή την πολιτική, να την δυσκολέψουν, να συμμετέχουν και να οργανώσουν  το κίνημα το ίδιο για να ανασυνταχθεί και να βάλουν τους στόχους που ικανοποιούν τις δικές τους ανάγκες. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα σήμερα οι εργαζόμενοι και ο λαός να αντιδρασει και να αγωνιστει γιατί η μόνη δύναμη είναι του λαού. Να μπει δηλαδή εμπόδιο σε αυτήν την αντιδραστική λαϊκή πολιτική σε μια πολιτική που ισοπεδώνει την ίδια τη ζωή του λαού μας", ανέφερε ο ίδιος.

ΣΔΙΤ

Ερωτηθείς για το έργο των φραγμάτων στην Κέρκυρα με ΣΔΙΤ, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης του νερού σχολίασε ότι η πολιτική που ακολουθείται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά συνολικά στην Ευρώπη, σε όλα τα κράτη μέλη, είναι αυτή της πράσινης ανάπτυξης, των μεγάλων έργων και των ιδιωτικοποιήσεων.

"Όλα αυτά τα έργα της ύδρευσης παραχωρούνται να γίνουν με ΣΔΙΤ. Ο ιδιώτης μπαίνει για να κερδισει από αυτή την υπόθεση, παραχωρεί δηλαδή η κυβέρνηση στον ιδιώτη τομείς βασικούς για τη ζωή του λαού μας που είναι το νερό, ο φυσικός δηλαδή πλούτος,. Επιπλέον αντί να ενισχυθεί ο δημόσιος τομέας της υγείας, λόγω και της πανδημιας ο πρωθυπουργός μίλησε για συγχωνευσεις νοσοκομείων και για ΣΔΙΤ στην υγεία, παντού. Αυτή  η λειτουργική θα σαρώσει δικαιώματα εργαζομένων, θα αυξήσει τις τιμές των προϊόντων ,όπως η ΔΕΗ, ενώ τσακίζει το μικρό εισόδημα των εργαζομένων", διευκρίνισε ο ίδιος.

Στη λαϊκή
Νωρίτερα ο κ.Κατσώτης επισκέφθηκε την λαϊκή αγορά, όπου συνομίλησε με παραγωγούς και πολίτες.


Το σημερινό πρόγραμμα του βουλευτή περιλαμβάνει επισκέψεις σε ξενοδοχεία του νησιού μέχρι αργά το μεσημέρι, ενώ αύριο θα βρεθεί σε ξενοδοχειακές μονάδες στη Μεσογγή και στη Ρόδα. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί  με ομιλία που θα δώσει στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης του κόμματος.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.