Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Αν θέλει υπάλληλο η κ. Κράτσα, να τον πληρώσει από το μισθό της

Απόσπαση
30 Ιουλίου 2021 / 18:22

«Με βαρύγδουπες δηλώσεις η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων προσπαθεί να απαντήσει στην καταγγελία για την καταχρηστική απόσπαση υπαλλήλου στο προσωπικό πολιτικό της γραφείο στην Αθήνα».

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Με βαρύγδουπες δηλώσεις περί «πολυπλοκότητας…ραγδαίων εξελίξεων…κρίσιμων στρατηγικών αποφάσεων…» και με εκτός θέματος αναφορές σε άλλα ζητήματα, για τα οποία, έτσι κι αλλιώς, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έχει τη φωλιά της πάρα πολύ λερωμένη (υδατοδρόμια, ΦΟΔΣΑ), η κ. Κράτσα προσπαθεί να απαντήσει στην καταγγελία της ΑΝΑΣΑ και του Θ. Γαλιατσάτου για την καταχρηστική και παράτυπη έως παράνομη απόσπαση υπαλλήλου στο προσωπικό πολιτικό της γραφείο στην Αθήνα.

Με περίσσιο θράσος μάλιστα δε διστάζει να υποστηρίξει ότι «έχει βάλει το νερό στο αυλάκι» και σε σχέση με την πανδημία και τις καταστροφές από τον ΙΑΝΟ, όταν έχει γίνει πια κοινός τόπος σε όλους τους κατοίκους των νησιών η παντελής απουσία της και η ανυπαρξία μέτρων και δράσεων και στα δύο αυτά θέματα. Αλαζονική, υπερφίαλη και, όπως πάντα, εκτός πραγματικότητας.

Το ζήτημα παραμένει ακέραιο: αν θέλει υπάλληλο στο προσωπικό της πολιτικό γραφείο στην Αθήνα, να τον πληρώσει από τον μισθό και την τσέπη της. Όσο για τον ΙΑΝΟ και τα υδατοδρόμια, ας εξηγήσει τι ακριβώς έπραξε, τόσο για τις αποζημιώσεις στην περίπτωση του ΙΑΝΟΥ, όσο και για την υπέρογκη αύξηση του κόστους της κατασκευής των υδατοδρομίων.

Επισημαίνουμε, όμως, επιπλέον, ότι η αλαζονική αυτή στάση και η περιφρόνηση της νομιμότητας και της διαχείρισης του δημόσιου χρήματος δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό δικό της, αλλά όλης της κυβέρνησης και του διοικητικού μηχανισμού σε όλες τις βαθμίδες της εξουσίας. Από το «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού, τις τροπολογίες της χθεσινής βραδιάς, τελευταίας μέρας της λειτουργίας της ολομέλειας της Βουλής, με δωράκια προς «φίλους και κολλητούς» επιχειρηματίες, τις εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις, την κατάργηση του οκταώρου και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, την θεσμοθέτηση της καταστροφής του περιβάλλοντος και της δόμησης σε περιοχές NATURA, την αστυνομική αντιμετώπιση της αποτυχίας τους στη διαχείριση της πανδημίας, μέχρι τη διαχείριση των απορριμμάτων σε τοπικό επίπεδο, αποδεικνύεται καθημερινά ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα θεωρεί δικαίωμά της να  διαχειρίζεται την εξουσία με απόλυτη περιφρόνηση σε νόμους, σύνταγμα και θεσμούς.

Τα υπόλοιπα που ισχυρίζονται μπορούν να τα λένε στον καθρέφτη τους και να αυτοθαυμάζονται, δεν τα πιστεύει πια κανείς, ούτε καν οι «πετσωμένοι» δημοσιογράφοι που τα παπαγαλίζουν.