Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδατοσφαίριση: Διαβούλευση για το πρόγραμμα των νέων πρωταθλημάτων

ΝΑΟΚ
30 Ιουλίου 2021 / 16:55
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η διοίκηση της ΚΟΕ, μέλος της οποίας είναι και ο Άκης Παυλογιάννης, ετοίμασε σχέδιο για το πρόγραμμα των νέων πρωταθλημάτων

σε όλες τις κατηγορίες, ανδρών και γυναικών.

Είναι κάτι που ενδιαφέρει τον ΝΑΟΚ, αφού πλέον εκτός από τη συμμετοχή του σε άνδρες, έχει και γυναικείο τμήμα το οποίο σε κάποιες κατηγορίες αγωνίζεται στα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ο ΝΑΟΚ μπορεί να μελετήσει το σχέδιο της Ομοσπονδίας και να εκφράσει τις απόψεις του. Κυρίως για τα ηλικιακά πρωταθλήματα αγοριών και κοριτσιών, που δεν πρέπει να συμπίπτουν με τις Πανελλήνιες εξετάσεις κυρίως. Και αυτό γιατί για την ομάδα των ανδρών η οποία αγωνίζεται στη Β΄ Εθνική και παλεύει για την άνοδό της στην Α2, οι αλλαγές είναι ουσιαστικά στις ημερομηνίες των φάσεων του πρωταθλήματος και τίποτα άλλο δεν αλλάζει.

Το να γίνει σε τέσσερις φάσεις και σε χρονικό διάστημα ουσιαστικά 2 μηνών, δεν λέει κάτι, αφού ο ΝΑΟΚ δυστυχώς και φέτος μπήκε στο πρωτάθλημα χωρίς να δώσει ούτε ένα φιλικό, ενώ το να αγωνιστεί σε 10-12 παιχνίδια το χρόνο δεν βοηθάει. Ο σχεδιασμός για τη Β΄ Εθνική λέει για πρωτάθλημα με 16 ομάδες, από 20/5 έως 31/7 και σε 4 συνολικά φάσεις. Αν όμως ανέβει στην Α2 το πρωτάθλημα θα έχει 16 ομάδες, θα διεξαχθεί σε 3 φάσεις.
Δεν γνωρίζουμε αν έχει ωριμάσει ο καιρός για να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στη Β΄ Εθνική η ομάδα γυναικών του ΝΑΟΚ, αφού οι αθλήτριες είναι μικρής ηλικίας.

Για τον ΝΑΟΚ αυτός ο σχεδιασμός έχει και τα καλά και τα κακά του. Από τη μία περιορίζονται τα έξοδα και μπορεί αν ανταπεξέλθει. Από την άλλη η ομάδα έχει πολλά νέα παιδιά στις τάξεις της και δεν έχουν δυνατότητα να «ψηθούν» μέσα από αγώνες, αφού ούτε φιλικά είναι εύκολο να δώσουν, ούτε είναι αρκετά 10-12 ματς το χρόνο για να τους βοηθήσουν στην εξέλιξή τους. Η ΚΟΕ εκτιμά ότι έτσι θα υπάρχει σημαντική αύξηση του συνολικού αριθμού των αγώνων.

Όσο για τα «νέα ήθη» και τις καινοτομίες που προτείνει είναι 1) στα πρωταθλήματα Κ17 και Κ15 των αγοριών και Κ17 των κοριτσιών, στη Γ' φάση, οι αγώνες να γίνονται με έδρες, 2) προστίθενται αρχικά περιφερειακά, οι κατηγορίες Κ11 και η κατηγορία ΜΙΚΡΟ για μικτές ομάδες αγοριών / κοριτσιών (Κ9). Τα σωματεία έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις προτάσεις τους ως τις 25 Αυγούστου.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια