Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα βρήκαν αλλά μετά τα «έσπασαν» στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βόρειας Κέρκυρας

Βόρεια Κέρκυρα
30 Ιουλίου 2021 / 11:51
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Συμπεριέλαβαν θέματα της αντιπολίτευσης, ωστόσο, λόγω έλλειψης χρόνου, συζητήθηκσν τελικά μόνο τα πρώτα τρία που έφερε προς ψήφιση η δημοτική αρχή.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τη συμμετοχή και των 16 της αντιπολίτευσης που είχαν αντιδράσει, καλώντας σε διαφορετική συνεδρίαση με άλλο περιεχόμενο θεμάτων την Παρασκευή 30 Ιουλίου, συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Βορειας Κέρκυρας την Πέμπτη.

Τελικά, κατόπιν συνεννόησης αποφασίστηκε τα θέματα να συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Πέμπτης, ωστόσο, λόγω έλλειψης χρόνου, κατάφεραν να τεθούν επί τάπητος τελικά μόνο τα πρώτα τρία που έφερε προς ψήφιση η δημοτική αρχή, για τα οποία όμως υπήρχε τεράστια απόκλιση απόψεων σε βασικά σημεία.

Πράσινες γωνιές

Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η ενοικίαση χώρων για την δημιουργία νέων πράσινων γωνιών ανακύκλωσης με σκοπό την συγκέντρωση του μεγάλου όγκου σκουπιδιών από τους επαγγελματίες. Τα σημεία όπου θα δημιουργηθούν αφορούν τις περιοχές Περουλάδες, Άγιο Γεώργιο, Αχαράβη, Καρουσάδες και Άγιο Στέφανο Αυλιωτών.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Θεοφάνης Σκέμπρης η λειτουργία τους θα μπει άμεσα σε εφαρμογή μέσα στις δυο επόμενες εβδομάδες, ώστε να μην επιβαρυνθεί το υπάρχον δίκτυο. «Έχουν προηγηθεί διερευνητικές συζητήσεις με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για τους χώρους που θα δημιουργηθούν και αφορούν σε οικόπεδα με πρόσβαση στον κεντρικό δρόμο. Ο σχεδιασμός είναι ολοκληρωμένος και οι κάδοι που θα χρειαστούν είναι διαθέσιμοι», ανέφερε ο ίδιος.

«Όχι» στα πρόστιμα από την αντιπολίτευση

Όσον αφορά τον Κανονισμό Καθαριότητας Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, που σημειωτέον εισήχθη για 10η φορά στην συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου μετά από 9 αναβολές, τελικώς ψηφίστηκε μόνο το θεωρητικό πλαίσιο και όχι το κανονιστικό που αφορά τα χρηματικά πρόστιμα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους, στην επιβολή προστίμων, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αλλά και των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης Σπυριδούλα Κόκκαλη, εισηγήτρια του θέματος, αυτό που συνέβη ήταν κάτι πρωτόγνωρο , καθώς πουθενά σε όλη την χώρα δεν υπάρχει δήμος που να μην επιβάλλει πρόστιμα για όσους θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον και κατ’ επέκταση την υγεία των συμπολιτών μας. «Υπάρχουν μεμονωμένοι δημότες που συνειδητά ρυπαίνουν το περιβάλλον σε μεγάλο βαθμό και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία όλων μας πέρα από τις επιπτώσεις που υπάρχουν για την ομαλή πορεία του τουρισμού. Εν μέσω πανδημίας δεν προστατεύονται οι πολίτες, με το να μην υπάρχουν πρόστιμα όταν υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις», διευκρίνισε.

Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός

Η διάσταση των απόψεων της δημοτικής αρχής με την αντιπολίτευση αποτυπώθηκε και στο θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, όπου καταψηφίστηκε. Στην εισήγηση που ζητούνταν η έγκριση του δημοτικού συμβουλίου συμπεριλαμβάνονταν μια σειρά σημαντικών θεμάτων σχετικά με την προμήθεια καυσίμων για τα οχήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας, της Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών, η έγκριση έκτακτης μεταφοράς νερού στις κοινότητες, λόγω λειψυδρίας, η επιχορήγηση στους δήμους για covid, οι Σταθμοί Φόρτωσης Ηλεκτρικών Οχημάτων, η προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για πυρόσβεση και απολύμανση, η έκτακτη απόδοση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές α’βαθμιας και β’βάθμιας εκπαίδευσης για συντηρήσεις και επισκευές σχολείων.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.