Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Viral o Πυροσβέστης στην Αχαΐα να δίνει νερό σε χελώνα που επιβίωσε!

Αχαΐα
30 Ιουλίου 2021 / 11:32

ΑΧΑΪΑ. Μεγάλη συγκίνηση έχει προκαλέσει η φωτογραφία που δημοσίευσε ο Πυροσβέστης Άκης Μπαρδάκης

ο οποίος, μετά τη μάχη με τις φλόγες και κατά τη διάρκεια του ελέγχου, έδωσε νερό σε μια χελώνα που είχε καταφέρει να επιβιώσει.

Ο πυροσβέστης έδωσε τη μάχη στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στη Δροσιά και την Πτέρη Αχαΐας που έκαψε εκτάσεις και ζώα.

Η φωτογραφία δείχνει τον πυροσβέστη Άκη Μπαρδάκη να δίνει νερό σε μια χελώνα η οποία έχει καταφέρει να επιβιώσει από την πυρκαγιά ενώ γύρω τους έχουν όλα καεί.

«Ενεργούσαμε στη φωτιά, είχαμε σβήσει τον τομέα μας και κάναμε έλεγχο μεσα στα καμένα”, λέει στο thebest.gr o πυροσβέστης που έγινε viral. “Με τους συναδέλφους μου ειδαμε τη χελώνα, θεωρήσαμε πως ήταν καμένη στην αρχή αλλά παρατηρήσαμε πως το καβούκι της ηταν καθαρό. Της δώσαμε λίγο νερό σε ένα κυπελάκι μικρό, να δούμε αν θα αντιδράσει και είδαμε πως ανταποκριθηκε. Μετά από λίγη ώρα ξεκίνησε να περπατάει. Την πηραμε στη συνέχεια και την τοποθετησαμε στο δάσος που δεν είχε καεί… η φωτογραφία τραβήχτηκε για το προσωπικό μας αρχείο μιας και είναι κάτι που το συνηθίζουμε όταν σώζουμε ζώα από φωτιές!».