Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Κέρκυρας

Πολεμικό ναυτικό
28 Ιουλίου 2021 / 14:49

Εκτελούν προγραμματισμένο ταξίδι για την εκπαίδευση των ναυτικών δοκίμων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ελλιμενίστηκαν σήμερα στην Κέρκυρα η φρεγάτα «Ύδρα» και το αρματαγωγό «Προμηθεύς»  τα οποία εκτελούν προγραμματισμένο ταξίδι για την εκπαίδευση των ναυτικών δοκίμων.

Σκοπός του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου είναι η πρακτική εκπαίδευση εν πλω και η απόκτηση ναυτικής εμπειρίας από τους Ναυτικούς Δοκίμους, καθώς και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στα λιμάνια κατάπλου.

Ο Εκπαιδευτικός Πλους θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου, και τα πλοία "Υδρα" και "Προμηθεύς" προβλέπεται στη συνέχεια να καταπλεύσουν στα λιμάνια Τεργέστης και Νάπολης.

Επιβαίνουν 132 Ναυτικοί Δόκιμοι, καθώς και 8 σπουδαστές άλλων στρατιωτικών σχολών (2 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, 2 από τη Σχολή Ικάρων, 2 από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και 2 από τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής).

Οι κυβερνήτες της πολεμικών πλοίων επισκέφθηκαν τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, η οποία δήλωσε ότι είναι τιμή για την Κέρκυρα να περιληφθεί στο εκπαιδευτικό ταξίδι της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και ανέφερε ότι η φρεγάτα «Ύδρα» και το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθεύς» κοσμούν το λιμάνι μας.



Από την πλευρά τους οι δύο κυβερνήτες χαρακτήρισαν την Κέρκυρα σημαντικό στρατηγικό νησί με ιδιαίτερη αξία. Στη συζήτηση έγινε αναφορά στη ναυτική ιστορία του τόπου μας αλλά και στην αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Σημειώνεται ότι το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθεύς» έχει τη δυνατότητα συνδρομής των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών καταστροφών και καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης.