Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βόρεια Κέρκυρα: Μία πρόσκληση δημ.συμβουλίου από τον Πρόεδρο και μία από 16 συμβούλους της αντιπολίτευσης

Δημοτικό συμβούλιο
28 Ιουλίου 2021 / 09:42

ΑΧΑΡΑΒΗ. Σε δύο συνεδριάσεις καλείται το δημοτικό συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας, την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Ιουλίου, με διαφορετική ημερήσια διάταξη:

Η πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Παπαδάτου

ΣΑΣ ΚΑΛΩ σε Τακτική  Συνεδρίαση (13η) του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ   την 29α Ιουλίου 2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:30 έως 00:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων:

1.  Ερωτήσεις – Ανακοινώσεις

2.   Κανονισμός Καθαριότητας Δήμου Βόρειας Κέρκυρας – Έγκριση της με αριθμό 1-1/2020 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Εισηγητής: κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη)

3.  Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ενοικίαση χώρων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για τη δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης (Εισηγητής: κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη)

4.  Συζήτηση  και λήψη απόφασης σχετικά με την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Οικονομικού έτους 2021 – Έγκριση των υπ’ αριθμ. 16-144/2021,17-179/2021 και 19-194/2021 αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας 

5.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για τον εκλογικό νόμο που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Εισηγητής :κ. Ρούσσινος Κων/νος.)

6.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για την προστασία του ελαιώνα της Κέρκυρας (Εισηγητές: κ.κ. , Σωκράτης Τρύφωνας, Αλεξανδρος Ρούσσινος και Ρούσσινος Σπυρίδων)

7.  Επισκευαστικές ανάγκες σχολικών κτιρίων Δήμου Βόρειας Κέρκυρας (εισηγητής: κ. Σπυρίδων Βάρελης)

8.  Αρτιότητες οικοπέδων (Εισηγητής: κ. Χαρίτων Κουτσούρης)

Η πρόσκληση της αντιπολίτευσης

Οι 16 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καλούν σε συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης την Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 19.30 καλούν στη συνεδρίαση, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που που έχουν από τον νόμο ακι και τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Η πρωτοβουλία υπήρξε μετά την πολύμηνη άρνηση της δημοτικής αρχής να συζητήσει μια σειρά από πολύ σοβαρά θέματα», τονίζουν.

Τα θέματα:

1. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. (Εισηγητής Κώστας Ρούσσινος).

2. ΨΗΦΙΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ. (Εισηγητής Σπύρος Βάρελης).

3. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ. (Εισηγητές επικεφαλής παρατάξεων).

4. ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. (Εισηγητής Αλέξανδρος Ρούσσινος).

5. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ. (Εισηγητές εκπρόσωποι πρωτοβουλίας αγροτών).

6. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ. (Εισηγητές επικεφαλής παρατάξεων).