Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Β. Κέρκυρας για το Κλειστό Γυμναστήριο

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
27 Ιουλίου 2021 / 16:17
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΡΕΚΥΡΑ. Όταν το 2000 η Μαρία Γεωργάτου έκανε την Κέρκυρα περήφανη, αφού για πρώτη φορά ερχόταν ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στο νησί,

οι Δήμοι Θιναλίων και Εσπερίων «σφάχτηκαν» για το ποιος θα κάνει πρώτος κλειστό Γυμναστήριο στον Βορρά που θα φέρει το όνομα της. Εννοείται ότι τα «παραμύθια» αυτά με τις αθλητικές υποδομές, τα έχουμε δει ουκ ολίγες φορές, ενώ 21 χρόνια μετά τον θρίαμβο της Γεωργάτου, κλειστό στη Βόρεια Κέρκυρα δεν υπάρχει.

Στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, έχει προταθεί και πάλι η κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου, ο Δήμαρχος Γ. Μαχειμάρης δεν το έκανε επί δημαρχίας του 17 χρόνια πριν, αλλά προσπαθεί τώρα.

Υπάρχουν πολλές φωνές από την αντιπολίτευση που έχουν σχέση, όχι με το έργο, το οποίο όλοι συμφωνούν πως το έχει ανάγκη η Βόρεια Κέρκυρα, αλλά με τον τρόπο και τον χώρο που θέλει να το κάνει ο νυν Δήμαρχος.

Δεν είναι μακρινή άλλωστε η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου που διαφώνησε με την πρόταση του Δημάρχου. Ο ίδιος ήθελε να βρεθεί χώρος στην ευθεία της Αχαράβης, η αντιπολίτευση πρότεινε  το γήπεδο των Αγραφών και απόφαση δεν ελήφθη. Και αυτό γιατί οι 27 Δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν κατά της πρότασης του Δημάρχου για τον χώρο, ένας ψήφισε παρών και 8 ψήφισαν υπέρ. Η πλευρά του Δημάρχου λέει ότι έχει και το σύνολο σχεδόν των προέδρων των κοινοτήτων του Βορρά και προσμετρά τις ψήφους τους σαν «ναι» στην πρότασή του, η αντιπολίτευση επιμένει ότι είναι αίολη μία τέτοια απόφαση, δεν μετράνε τέτοιες ψήφοι και η «κόντρα» καλά κρατεί.

Την ερχόμενη Παρασκευή 30/7 με την πρόσκληση 16 συμβούλων της αντιπολίτευσης, θα γίνει Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο σαν 2ο θέμα μπαίνει η συζήτηση και λήψη απόφασης επί αναγκαίων διευθετήσεων για το Κλειστό Γυμναστήριο.

Έχει να κάνει καθαρά με τον χώρο που θα επιλεγεί για το έργο και αν δεν βρεθεί λύση θα κινδυνεύσει να χαθεί η χρηματοδότηση. Οι πληροφορίες λένε ότι η αντιπολίτευση επιμένει είτε για το γήπεδο Αγραφών είτε για Δημοτικό χώρο και να μην μπει σε διαδικασία αγοράς οικοπέδου ο Δήμος. Πολλοί και διάφοροι είναι οι λόγοι, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος αν ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία ακόμη και να χαθεί το έργο. Εν αναμονή της συζήτησης και των αποφάσεων την Παρασκευή.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια