Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χάντμπολ. Ένα βήμα μπροστά έκανε ο ΚΓΣ στις κορασίδες

Final 6
26 Ιουλίου 2021 / 18:05
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Ο Κερκυραϊκός βρέθηκε στην Αθήνα για το Final 6 στην κατηγορία κορασίδων, κάτι που είχε πετύχει και πέρυσι.

Μια δύσκολη αποστολή ομολογουμένως, αφού έπαιξε με τις καλύτερες ομάδες της χώρας, που έχουν υποδομές, ως ο φτωχός συγγενής, μετά την αδυναμία να προετοιμαστεί σωστά.
Υπήρχε ικανοποίηση για την ομάδα του Νίκου Πέρρου, που για μια ακόμη φορά έδειξε ότι χτίστηκε σωστά, βήμα – βήμα, μη έχοντας μάλιστα το κλειστό, όπου δούλεψαν τα κορίτσια τα τελευταία χρόνια στου Βρυώνη. Όμως η ομάδα κάτω από τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή, έδειξε ότι το μέλλον της ανήκει.

Είχε δύσκολο έργο παίζοντας σε έναν όμιλο με αντιπάλους τον ΟΦ Νέας Ιωνίας, που ήταν πανηγυρικά πρωταθλητής, για 2η φορά, αλλά και τον Φίλιππο Βέροιας. Το ξεκίνημα ήταν κακό, οι παίκτριες πιέστηκαν ψυχολογικά απέναντι στον ανώτερο αντίπαλο και το παιχνίδι χάθηκε με μεγάλη διαφορά (51-17) και αυτό στοίχισε στο να μην μπει η ομάδα στην τετράδα. Παίζοντας το 2ο ματς με τον Φίλιππο Βέροιας, χρειαζόταν μόνο νίκη, όμως το ματς τελείωσε ισόπαλο 28-28 και η ομάδα της Βέροιας πήρε τη 2η προνομιούχο θέση με διαφορά τερμάτων και μπήκε στην 4τραδα. Παρ’ όλα αυτά ο Κερκυραϊκός πήρε τον πρώτο του βαθμό σε τελική φάση και αυτό είναι ένα βήμα μπροστά.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο ΟΦ Ν. Ιωνίας κατέκτησε το πρωτάθλημα επικρατώντας στον τελικό του ΑΕΣΧ Πυλαίας, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε το νεοσύστατο τμήμα της ΑΕΚ.
 
Οι κορυφαίες της διοργάνωσης

Τερματοφύλακας: Αθηνά Καπρινιώτη (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Δεξί εξτρέμ: Χαρά Κατσίκα (ΑΕΚ), Αριστερό εξτρέμ: Βασιλική Κίτσιου (ΑΕΚ), Αριστερό ίντερ: Αθανασία Τσιγαρίδα (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Πλέι μέικερ: Μαγδαληνή Κουκμίση (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Δεξί εξττέμ: Ειρήνη Ψαριώτη (ΑΕΚ), Πίβοτ: Δήμητρα Μυλωνά (ΟΦΝ Ιωνίας), Αμυντικός: Ναταλία Χίντρι (ΟΦΝ Ιωνίας), MVP: Κατερίνα Γιαννοπούλου (ΟΦΝ Ιωνίας)
 
Όλοι οι αγώνες και οι βαθμολογίες:
 
Α΄ φάση
Λεωνίδας- ΑΕΚ 12-42
ΟΦ Ν. Ιωνίας- Κερκυραϊκός 51-17
ΑΕΣΧ Πυλαίας- Λεωνίδας 40-17
Κερκυραϊκός- Φίλιππος 28-28
ΑΕΣΧ Πυλαίας- ΑΕΚ 32-29
ΟΦ Ν. Ιωνίας- Φίλιππος 32-20

Β΄ φάση
ΟΦ Ν. Ιωνίας- ΑΕΚ 27-23
ΑΕΣΧ Πυλαίας- Φίλιππος Βέροιας 27-23
ΑΕΚ- Φίλιππος Βέροιας 36-20
ΟΦ Ν. Ιωνίας- ΑΕΣΧ Πυλαίας 25-24

Βαθμολογίες
 
Α΄ φάση
Α΄ όμιλος
ΟΦ Ν. Ιωνίας        4
Φίλιππος Βέροιας 1
ΓΣ Κερκυραïκός    1
 
Β΄ όμιλος
ΑΕΣΧ Πυλαίας                  4
ΑΕΚ                                  2
Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων 0
 
Β΄ φάση (τελική)

ΟΦΝ Ιωνίας           6
ΑΕΣΧ Πυλαίας       4
ΑΕΚ                       2
Φίλιππος Βέροιας 0
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια