Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησαν και στην Κέρκυρα οι εμβολιασμοί στο σπίτι

Εμβολιασμός
23 Ιουλίου 2021 / 15:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκίνησε το πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού και στην Κέρκυρα. Ο εμβολιασμός αφορά άτομα με σοβαρή έκπτωση της λειτουργικότητας τους

και με πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης, άτομα σε μόνιμο κλινοστατισμό και με βαριά ψυχική ή νοητική νόσο. Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, είτε από ιδιώτες γιατρούς είτε από κινητά συνεργεία της επιχείρησης «Ελευθερία».

Σήμερα στην Κέρκυρα γίνεται ο πρώτος εμβολιασμός κατ’ οίκον σε άτομο με κινητικές δυσκολίες. Τον εμβολιασμό έχει αναλάβει ο Ιατρικός Σύλλογος σε συνεργασία με το νοσοκομείο. Επίσης σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Δημήτρη Καλούδη, υπάρχει πρόταση προς το Υπουργείο Υγείας να δημιουργηθεί κινητή μονάδα εμβολιασμού, η οποία θα επισκέπτεται τα χωριά και θα διαθέτει όλα τα εμβόλια. Απομένει να λυθούν τα τεχνικά προβλήματα ώστε να επιτρέπεται στους γιατρούς να μπαίνουν στην πλατφόρμα για να δηλώσουν τους εμβολιασμούς και να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα και δεν επιτρέπει να κλείνεται ραντεβού αυθημερόν.

Πηγή: ΕΡΤ