Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για την κοινότητα Ρομά της Κέρκυρας μίλησε ο Στ. Γκίκας με τον Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στέφανος Γκίκας
22 Ιουλίου 2021 / 14:28

Θέμα συζήτησης αποτέλεσε η καλύτερη ένταξή τους στην κοινωνία, όπως και θέματα αναβάθμισης της μόνιμης διαμονής τους.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο βουλευτή). Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Θέμα συζήτησης απετέλεσε η κοινότητα των Ρομά στην Κέρκυρα και η καλύτερη ένταξή τους στην κοινωνία, όπως και θέματα αναβάθμισης της μόνιμης διαμονής τους.

Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η νέα Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά 2021-2030, η οποία έχοντας υπόψη την Ευρωπαϊκή Στρατηγική θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην συμμετοχή και στην ενδυνάμωση της κοινότητας, όπως και σε θέματα ισότητας.

Επίσης, ο κ. Σταμάτης επεσήμανε ότι τα παραρτήματα Ρομά που λειτουργούν στα Κέντρα Κοινοτήτων Δήμων όπου ζουν Ρομά, θα ενισχυθούν και θα διευρυνθούν.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η πληρέστερη στελέχωσή τους με κοινωνικό λειτουργό, παιδαγωγό, νοσηλευτή, επισκέπτη υγείας και διαμεσολαβητή Ρομά. Κατά αυτό τον τρόπο θα αναβαθμισθούν οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα παραρτήματα και έχουν ως στόχο την στήριξη της συγκεκριμένης κοινωνικής μειονότητας και στην καλύτερη ένταξή της στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Βουλευτής ζήτησε επίσης να διερευνηθεί η δυνατότητα μετεγκατάστασης κάποιων οικογενειών Ρομά από καταπατημένες εκτάσεις σε νέο προσφορότερο και καταλληλότερο χώρο, βεβαίως με την σύμφωνη γνώμη των ιδίων.

Όπως ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας τον κ. Γκίκα, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στις περιοχές όπου ζουν Ρομά, ο κ. Σταμάτης θα επισκεφθεί την Κέρκυρα τις επόμενες εβδομάδες και θα ενημερωθεί επί τόπου για όλα τα ζητήματα.