Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση Βελόπουλου στην Υπ. Πολιτισμού για την αποκατάσταση του κωδωνοστασίου του Αγ. Βαρβάρου

Ελληνική Λύση
21 Ιουλίου 2021 / 11:18

ΑΘΗΝΑ. Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων κατατέθηκε από την Ελληνική Λύση

με Αριθμό Πρωτοκόλλου 8123/20-07-2021 με θέμα «Αποκατάσταση κωδωνοστασίου Ιερού Ναού στην Κέρκυρα».

Η Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου:

Κυρία Υπουργέ,
Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Κέρκυρας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου, το επόμενο χρονικό διάστημα, πρόκειται να αναστηλωθεί το κωδωνοστάσιο του Ιερού Ναού του Οσίου Βαρβάρου, ο οποίος βρίσκεται σε προάστιο της Κέρκυρας.

Κλιμάκιο του Υπουργείου σας, αφού διεξήγαγε αυτοψία, διαπίστωσε την άμεση ανάγκη διάσωσης του εκκλησιαστικού αυτού μνημείου δια της αναστήλωσής του και δια της θωράκισης της στατικότητάς του, λόγω υπάρχουσας επικινδυνότητας για την ασφάλεια των εισερχομένων στον εν λόγω Ι. Ναό πιστών.

Το ως άνω κλιμάκιο, πληροφορούμαστε ότι βρίσκεται ειδικά στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της εκτέλεσης ενός Διαχειριστικού Σχεδίου ανασύστασης μεσαιωνικών οχυρωματικών μνημείων σε ιστορικές πόλεις, ενώ υποτίθεται ότι η σχετική επέμβασή του θα επικεντρωθεί στην ανασυγκρότηση του Παλαιού και του Νέου Φρουρίου της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:
1. Πότε προβλέπεται η ολοκληρωτική αποκατάσταση του κωδωνοστασίου του ως άνω Ιερού Ναού, του Οσίου Βαρβάρου, της Κέρκυρας;
2. Ποιων μεσαιωνικών οχυρωματικών έργων την ανασύσταση και σε ποιες πόλεις περιλαμβάνει το ως άνω σχετικό Διαχειριστικό Σχέδιο («Master Plan») του Υπουργείου σας;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ