Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κύπελλο Ελλάδος: Χωρίς έδρα στην Κέρκυρα ΑΕΛ και ΟΦΑΜ αν προκριθούν στον τρίτο γύρο

ΕΠΟ
20 Ιουλίου 2021 / 18:39
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα την προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδος για την περίοδο 2021 - 2022 και με βάση αυτήν,

ΑΕ Λευκίμμης και ΟΦΑΜ θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, αφού εκτός από τις επαγγελματικές κατηγορίες θα πάρουν μέρος και οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής. Και αυτό γιατί τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν μέρος οι κυπελλούχοι των ΕΠΣ, επειδή όμως λόγω πανδημίας δεν έχουμε κυπελλούχους, στη θέση των 56 ερασιτεχνικών αυτών σωματείων η ΕΠΟ έβαλε τις 84 ομάδες της Γ΄ Εθνικής.

Ο θεσμός στον οποίο ένα ερασιτεχνικό σωματείο μπορεί να περάσει 1-2 γύρους και μετά παίζοντας με επαγγελματική ομάδα δεν έχει τύχη, δεν βοηθάει, απλά βάζει σε έξοδα τις ομάδες. Όχι γιατί συνήθως οι αγώνες ξεκινάνε τον Αύγουστο, την περίοδο της προετοιμασίας, υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμών, αλλά έχουν και αρκετά έξοδα, τουλάχιστον 1.000€ σε κάθε παιχνίδι.

Για τις ομάδες της Κέρκυρας, την ΑΕΛ και τον ΟΦΑΜ, η 30η Ιουλίου είναι η τελευταία ημέρα υποβολής συμμετοχής. Αν κάποια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή, θα τιμωρηθεί με 300€ πρόστιμο, όσο είναι και το παράβολο συμμετοχής για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής.

Μάλιστα θα πρέπει οι κερκυραϊκές ομάδες να προσκομίσουν «παραχωρητήριο» γηπέδου, που πρέπει να πάρουν από τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας και επειδή δεν είναι ακόμη στη λίστα της ΓΓΑ είναι άγνωστο το τι θα κάνει ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας. Θα τους αρνηθεί να δώσει παραχωρητήριο, με βάση τον νόμο 4714/2020; Τραγελαφικά πράγματα που ταλαιπωρούν τους παράγοντες, τις διοικήσεις των ομάδων, αυτούς που στερούν από την οικογένειά τους και βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να επιβιώσει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Ένα άλλο θέμα που προβληματίζει είναι η κατάντια των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κέρκυρα. Για ΑΕΛ και ΟΦΑΜ οι δυο πρώτοι γύροι μπορούν να γίνουν στα γήπεδά τους που έχουν άδεια Γ΄ Εθνικής, από τον τρίτο γύρο όμως και μετά πρέπει να έχουν έδρα ανώτερης κατηγορίας, με βάση την προκήρυξη. Αν δεν υπάρχει εντός των ορίων της ΕΠΣΚ, θα ισχύσει η πρόβλεψη του άρθρου 78 παρ. 3 του καταστατικού της ΕΠΟ και η Ομοσπονδία θα ορίσει γήπεδο.

Στην Κέρκυρα μόνο το ΕΑΚΚ έχει άδεια μεγαλύτερης κατηγορίας, αλλά το γήπεδο ποδοσφαίρου δεν διαθέτει χλοοτάπητα, άρα απορρίπτεται. Σε αυτήν την περίπτωση αν μία κερκυραϊκή ομάδα παίξει στον τρίτο γύρο και είναι γηπεδούχος θα αναγκαστεί να πάει στην Ηγουμενίτσα, στα Γιάννενα, στο Αγρίνιο ή στην Πάτρα.

Όταν και αν βρεθεί λύση για τον χλοοτάπητα του ΕΑΚΚ θα επανέλθουμε, γιατί πραγματικά δεν ξέρει τι να κάνει κανείς, να γελάσει ή να κλάψει με την άθλια αντιμετώπιση του αθλητισμού στο νησί.

Προφανώς σε κάποια μεγάλη επιτυχία, όλοι αυτοί που δεν έκαναν τίποτα για τις εγκαταστάσεις και τον αθλητισμό, θα βγαίνουν στο «γυαλί» για δηλώσεις και θα τρέξουν να φωτογραφίζονται με τους αθλητές, ενώ θα υποσχεθούν και νέα γήπεδα, κλειστά, κολυμβητήρια κλπ. Κατάντια διαρκείας.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια