Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τιμητική εκδήλωση για τους Κερκυραίους ήρωες της Κύπρου - Κεντρικός ομιλητής ο Νίκος Δένδιας

Σύλλογος Ανεμόμυλου
20 Ιουλίου 2021 / 13:39
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στον Κήπο του Λαού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τους Κερκυραίους που πολέμησαν με γενναιότητα και σθένος κατά την τουρκική εισβολή στην Μεγαλόνησο πριν 47 χρόνια θα τιμήσει σε ειδική εκδήλωση μνήμης ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ανεμόμυλου «Θωμάς Φλαγγίνης» σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Κερκύρας «Ευαγόρας», τον ΣΥΠΑΠ Κέρκυρας και το Κερκυραϊκό Κανάλι.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στον Κήπο του Λαού, θα είναι ο Κερκυραίος Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενώ  στα γεγονότα του 1974  θα αναφερθεί ο Υποστράτηγος Εν Αποστρατεία, Σπύρος Δελλής, ως β’ ομιλητής.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Φλαγγίνειο, ανήμερα της συμπλήρωσης 47 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παντελής Κοντός εξέφρασε την συγκίνησή του και αναφέρθηκε στο μεγαλείο των Κερκυραίων που βρέθηκαν εκεί. «Με  την ευκαιρίας της 47ης μαύρης επετείου από την εισβολή των Τούρκων στην Μεγαλόνησο  οργανώνουμε μια εκδήλωση μνήμης , στο πλαίσιο της οποίας θα τιμηθούν οι συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πατρίδας και θα αποτίσουμε φόρο τιμής  σε όσους θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της πατρίδας», ανέφερε ο κ. Κοντός επισημαίνοντας ότι θα τιμηθούν 16 Κερκυραίοι ήρωες.

Όπως τόνισε, στην εκδήλωση αναμένεται να παραστεί και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ενώ πρόσκληση έχει απευθυνθεί και στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην παρουσία και τον αγώνα των Κερκυραίων στα γεγονότα της Κύπρου αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της  Ένωσης Κυπρίων Κερκύρας «Ευαγόρας» Καλλινίκος Χριστοδούλου εξαίροντας την προσφορά και την θυσία τους.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος  Κέρκυρα  (ΣΥΠΑΠ) Σπύρος Μωραϊτης εξήρε την πρωτοβουλία για την διοργάνωση της εκδήλωσης τονίζοντας ότι  «Ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και ο Οργανισμός εδώ συγκεκριμένα  θα είναι πάντα δίπλα σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Οφείλουμε να αναδεικνύουμε την ιστορική μνήμη και στους νεότερους και να στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες».


ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.