Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διοίκηση Νοσοκομείου Κέρκυρας: Ας κάνουμε όλοι ό,τι η Αγγελική!

Δωρεά μυελού του οστών
20 Ιουλίου 2021 / 12:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πράξη της υπαλλήλου του Νοσοκομείου, που βρέθηκε συμβατή δότρια μυελού του οστών και πρόσφερε ζωή σε συνάνθρωπο, εξαίρει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Η ανακοίνωση της Διοίκησης: 

Η δωρεά μυελού των οστών αποτελεί υπέρτατη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης. Προσφέροντας ελάχιστο από το χρόνο μας, μπορούμε να χαρίσουμε ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Ο εθελοντής δότης μπορεί να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του που έχει ως μοναδική ελπίδα θεραπείας τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, προσφέροντας λίγο σάλιο, λίγα κύτταρα και λίγο από το χρόνο του.

Όταν ο ασθενής δεν βρίσκει συμβατό δότη στο οικογενειακό του περιβάλλον (η πιθανότητα συμβατότητας ανάμεσα στα αδέρφια είναι περίπου 30%), η ζωή του εξαρτάται από την εύρεση συμβατού εθελοντή δότη. Καθώς οι πιθανότητες ιστικής ομοιότητας μη συγγενών είναι εξαιρετικά χαμηλή (1:20.000 – 1:1.000.000), χρειαζόμαστε πολλούς για να αυξήσουμε τις πιθανότητες κάθε ασθενής να βρίσκει έγκαιρα το δότη που θα του χαρίσει ζωή. Παγκοσμίως, περισσότεροι από 50.000 ασθενείς κάθε χρόνο, ενήλικες και παιδιά, αναζητούν συμβατό εθελοντή δότη.

Σήμερα, οι μισοί περίπου ασθενείς με ένδειξη μεταμόσχευσης δεν έχουν τη δυνατότητα να ωφεληθούν διότι δεν βρίσκουν συμβατό δότη. Από τους 150 ασθενείς που αναζητούν δότη κάθε χρόνο, περίπου 50 είναι παιδιά. Ας κάνουμε λοιπόν την αγάπη μας πράξη, γιατί όπως έλεγε και η γνωστή τον αγώνα της Shirley Nolan «Έχουμε έναν μακρύ και σκληρό δρόμο μπροστά μας, αλλά εγώ κοιτάζω την ημέρα όπου κανένα παιδί δεν θα πεθαίνει όπως ο γιος μου, περιμένοντας για ένα δότη για να τον σώσει».

Είμαστε πολύ υπερήφανοι, ως Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας “Αγία Ειρήνη”, για την υπάλληλό μας, που βρέθηκε συμβατή δότρια μυελού των οστών. Μέσα από μία πράξη αγάπης και προσφοράς πρόσφερε ζωή σε κάποιον συνάνθρωπο μας. Η συλλογή μοσχεύματος μυελού των οστών έγινε στο Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ, μέσω του Συλλόγου  ”ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, για την ανθρωπιά και την ευαισθησία της Αγγελικής και παροτρύνουμε και άλλους ανθρώπους να πράξουν το ίδιο.

Ας κάνουμε όλοι και όλες ό,τι η Αγγελική!!!