Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη Γκίκα στις Φυλακές Κέρκυρας – Ενισχύονται με προσωπικό

Φυλακές Κέρκυρας
19 Ιουλίου 2021 / 17:33

Οι προσλήψεις των 4 εξωτερικών και των 8 εσωτερικών φρουρών θα γίνουν το φθινόπωρο.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο βουλευτή). Επίσκεψη στις Φυλακές Κέρκυρας πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, όπου ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια του Κέντρου Κράτησης, Ευθυμία-Λαμπρινή Σταύρου, τον Διοικητή Εξωτερικής Φρουράς, Κωνσταντίνο Γκόλφη, τον Αρχιφύλακα Εσωτερικής Φρουράς, Ελισαίο Δαλιάνη και τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Γεράσιμο Κατωμέρη.

Κατά την ενημέρωση του Βουλευτή η Διευθύντρια, κα Σταύρου επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού του Κέντρου Κράτησης. Ο κ. Γκίκας σημείωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον ΑΣΕΠ, ο διαγωνισμός 6Κ/2018 έχει μεν ολοκληρωθεί, αλλά αναμένονται οι αθλητικές δοκιμασίες των επιλαχόντων.

Οι προσλήψεις των 4 εξωτερικών και των 8 εσωτερικών φρουρών θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο.

Επιπλέον, σε επικοινωνία του με την Γενική Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής, κα Σοφία Νικολάου, έγινε γνωστό ότι η νέα προκήρυξη που θα δημοσιευθεί τις προσεχείς εβδομάδες προβλέπει 14 θέσεις για τις Φυλακές Κέρκυρας και συγκεκριμένα, 5 εξωτερικών φρουρών, 5 εσωτερικών φρουρών, 1 γενικού ιατρού, 1 νοσηλευτή, 1 κοινωνικού λειτουργού, 1 υπάλληλου διοικητικού λογιστικού.

Ο Βουλευτής ξεναγήθηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το οποίο απαριθμεί 20 μαθητές και τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Για την καλύτερη τροφοδοσία του Σχολείου των Φυλακών με αναλώσιμα υλικά, υπεβλήθη το αίτημα έγκρισης ξεχωριστού κονδυλίου. Ο κ. Γκίκας μετέφερε το αίτημα στον Γενικό Γραμματέα Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας, Γιώργο Βούτσινο.

Επίσης, η Διευθύντρια κα Σταύρου ενημέρωσε τον κ. Γκίκα για την εκκρεμότητα εκπόνησης μελετών από την ΚΤΥΠ Α.Ε., προκειμένου να αντιμετωπιστούν υφιστάμενα προβλήματα, όπως η επάρκεια ηλεκτρικής ισχύος, αλλαγή σκεπάστρων (Ελενίτ) κ.α.

Επιπλέον, ετέθη υπόψη του Βουλευτού το αίτημα προμήθειας δύο μικρών λυόμενων διαμερισμάτων (τύπου ISOBOX) για την στέγαση των αποσπασμένων υπαλλήλων, προκειμένου να μην επιβαρύνονται με τα έξοδα ενοικίασης οικίας.
Από την πλευρά του, ο Στέφανος Γκίκας ανέφερε ότι τόσο για το θέμα των μελετών της ΚΤΥΠ Α.Ε. όσο και για την προμήθεια των ISOBOX, θα ενημερώσει άμεσα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τέλος, ενημέρωσε για την προσπάθεια που έχει εκκινήσει για την μεταφορά των Φυλακών εκτός αστικού ιστού. Μάλιστα, για το ζήτημα αυτό θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, εντός της τρέχουσας εβδομάδας.