Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξιφασκία: Επίδειξη του ΚΑΣ Δαμοκλή στο Γυμναστήριο

ΚΑΣ Δαμοκλής
19 Ιουλίου 2021 / 17:24
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι γνωστό το γενικότερο πρόβλημα των εγκαταστάσεων στο νησί και ότι ο χώρος στο ΕΑΚΚ είναι σε μια περίεργη φάση,

όχι μόνο επειδή όλα είναι στον αέρα, αλλά επειδή το κλειστό προπονητήριο έχει γίνει εμβολιαστικό κέντρο και εννοείται τα σωματεία που το χρησιμοποιούσαν έχουν μείνει εκτός.

Ο ΚΑΣ Δαμοκλής είναι ένα σωματείο με πάνω από δυο δεκαετίες δράσης και συνεισφοράς στην ξιφασκία και στη νεολαία της Κέρκυρας, ενώ το κλειστό γυμναστήριο είναι ο χώρος που τα παιδιά γυμνάζονται όταν τους επιτρέπεται, αλλά όχι μόνο εκεί, κάποιες φορές χρειάστηκαν οι εγκαταστάσεις του ΚΓΣ.

Έχει κάνει μια πολύ καλή συμφωνία και έχει σαν αρχιπροπονητή τον Ομοσπονδιακό Στάθη Γεροσιδέρη, ο οποίος με τις γνώσεις και την εμπειρία του έχει ανεβάσει το επίπεδο στα παιδιά και την ομάδα. 

Μια πρόσκληση από τον ΚΓΣ για να γίνει επίδειξη του αθλήματος στο χώρο του Γυμναστηρίου, έφερε δεκάδες παιδιά σε ένα χώρο που είναι ιστορικός για τον αθλητισμό του νησιού. Μια τέτοια κίνηση μόνο οφέλη μπορεί να φέρει και αξίζουν συγχαρητήρια στους δυο συλλόγους. Με ανάρτηση του ο Σύλλογος ξιφασκίας ενημερώνει και ευχαριστεί τον Κερκυραϊκό. 

Η ανακοίνωση του ΚΑΣ Δαμοκλή: «Στις εγκαταστάσεις ενός από τους αρχαιοτέρους και ιστορικότερους συλλόγους της χώρας, του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου προσκλήθηκαν οι αθλητές του Κερκυραικού Συλλόγου Ξιφασκίας ΔΑΜΟΚΛΗΣ. Η τιμητική πρόσκληση αφορούσε την επίδειξη του αθλήματος της Ξιφασκίας από τους ξιφομάχους του Δαμοκλή και τον προπονητή τους Στάθη Γεροσιδέρη.

Ο ΚΑΣ ΔΑΜΟΚΛΗΣ είναι ο μοναδικός νόμιμος εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (ΕΟΞ) στην Κέρκυρα. Ο Στάθης Γεροσιδέρης, πολύτιμος και σπουδαίος για την Ελληνική Ξιφασκία μύησε τα παιδιά στα εισαγωγικά στάδια του αθλήματος με τον καλύτερο τρόπο: άριστη κατάρτιση, χιούμορ, εφευρετικότητα και παιχνίδι. Ευχαριστούμε θερμά τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο για την τιμητική πρόσκληση και την άριστη συνεργασία. Πρόσφερε μεγαλόψυχα και γενναιόδωρα, τις εγκαταστάσεις του στον ΚΑΣ ΔΑΜΟΚΛΗΣ, όποτε αυτό κρίθηκε αναγκαίο».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια