Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεύτερο περιστατικό «Οδύσσειας» τουριστών με τον ΕΟΔΥ καταγγέλλει ο Γ. Καλούδης

ΕΟΔΥ
19 Ιουλίου 2021 / 14:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Τι έκαναν για να μη συνεχίζεται η δυσφήμιση του τουρισμού μας με την ταλαιπωρία των Θετικών στον κορωνοϊό τουριστών και και των επαγγελματιών;»

ρωτά ο Γιώργος Καλούδης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης "Πρώτα η Κέρκυρα".

Μετά την πρώτη καταγγελία του για περιστατικό που συνέβη στις 9 Ιουλίου, ο Γ. Καλούδης επανέρχεται με δεύτερη ανάλογη περίπτωση:

«Θετικοί στο rapid test τουρίστες τη Πέμπτη 15 Ιούλη 2021, λίγο πριν την επιβίβασή τους, στο αεροπλάνο της επιστροφής. Δηλώνονται αμέσως στον ΕΟΔΥ από τους ιδιοκτήτες των τουριστικών καταλυμάτων. Έχουν περάσει 4 ημέρες και ακόμη ο ΕΟΔΥ να έλθει να τους παραλάβει για φιλοξενία στο ξενοδοχείο αναφοράς-καραντίνας!

Οι επαγγελματίες ανάστατοι: Πότε δηλώνει ο ΕΟΔΥ ότι έχει γεμίσει το ξενοδοχείο αναφοράς και δεν μπορεί να δεχθεί άλλους, πότε δηλώνουν στη Κέρκυρα ότι δεν τους ενημερώνει ο ΕΟΔΥ Αθήνας, πότε δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα στην Αθήνα, πάντως στη Κέρκυρα όλοι (και πολιτικοί και διοικητικό προσωπικό) δηλώνουν αναρμόδιοι στην δε Αθήνα ο ΕΟΔΥ είναι απρόσιτος και δεν απαντά στα τηλεφωνήματα.

Οι επαγγελματίες αναγκάζονται και κρατούν δεσμευμένα τα διαμερίσματα, παρέχουν τη καλύτερη δυνατή φιλοξενία και προσφέρουν φαγητό και ποτά στους φορείς του κορώνα ιού, χάνουν τις καινούργιες αφίξεις τις οποίες στέλνουν αλλού , ο τουρισμός μας δυσφημείται εδώ. Έγραψε άρθρο και η έγκυρη Corriere della Serra.
   
Για πανηγύρια, πανάκριβες φιέστες και εγκαίνια οι «αναρμόδιοι πολιτικοί» είναι πρώτοι.
 
Η Κέρκυρα διαφημίζεται ή δυσφημείται στη Κέρκυρα από καλές ή κακές συμπεριφορές και όχι από τις πανάκριβες διαφημίσεις τις οποίες έχουν κατασπαράξει και τρωκτικά και ταξιδευτές και μάλιστα ένας δεν γνώριζε ούτε Αγγλικά.

Καλούνται ο  βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ κ. Γκίκας, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του κυβερνώντος κόμματος κ. Κοντός, η Περιφερειάρχης κ. Κράτσα και η Δήμαρχος κ. Υδραίου να απαντήσουν άμεσα, σήμερα, στον λαό της Κέρκυρας και στους τουριστικούς φορείς:

Ασχολήθηκαν με το φλέγον εδώ και 10 ημέρες πρόβλημα;
 
Τι έκαναν και τι κάνουν για να μη συνεχίζεται η δυσφήμιση του τουρισμού μας με την εγκατάλειψη από τον κρατικό ΕΟΔΥ των τουριστών-θετικών  στα θετικά  tests και την ταλαιπωρία αυτών και των επαγγελματιών; Τι λύση έδωσαν;»