Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε αναζήτηση χώρου για ΣΜΑ ο δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Σταθμός Μεταφόρτωσης
19 Ιουλίου 2021 / 11:46
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Η δημοτική αρχή έχει ήδη κάνει προκαταρκτική μελέτη, βάσει της οποίας προτείνει 10 σημεία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε διαδικασία εύρεσης χώρου για την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σύμφωνα με τα κριτήρια και τις προδιαγραφές που απαιτούνται βρίσκεται ο δήμος Βόρειας Κέρκυρας.

Η δημοτική αρχή έχει ήδη προβεί σε προκαταρκτική μελέτη, βάσει της οποίας προτείνει 10 σημεία για την κατασκευή του σταθμού που περιλαμβάνουν την ευρύτερη περιοχή από τους βιολογικούς της Κασσιώπης, της Αχαράβης και των Καρουσάδων.

«Το 80% των απορριμμάτων στο δήμο μας προέρχεται κυρίως από τις τουριστικές περιοχές. Ενώ κατά την διάρκεια του χειμώνα μέχρι και αρχές καλοκαιριού η ημερήσια παραγωγή σκουπιδιών δεν ξεπερνάει τους 25 τόνους, εδώ και 15 ημέρες, λόγω της τουριστικής περιόδου φτάνει τους 50 τόνους ημερησίως», τόνισε στην «Ε», ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, επισημαίνοντας ότι αν δεν βρεθεί δημοτικός χώρος για την κατασκευή του ΣΜΑ η δημοτική αρχή θα μπει σε διαδικασία αγοράς οικοπέδου.

‘Όπως επισήμανε ο κ. Μαχειμάρης, οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη βόρεια, μέση και νότια Κέρκυρα θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και τέσσερα χρόνια, ωστόσο λόγω παθογενειών η κατασκευή τους έχει μείνει πίσω. «Χρήματα για την κατασκευή ΣΜΑ, υπάρχουν στα ταμεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που αγγίζουν συνολικά τα 2,5 εκατ ευρώ και για τους 3 δήμους του νησιού. Σε εμάς αντιστοιχούν περίπου 500.000-600.000 ευρώ», διευκρίνισε ο ίδιος. 

Το θέμα μάλιστα αναμένεται να απασχολήσει την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας την προσεχή Πέμπτη για τη λήψη απόφασης για τον χώρο κατασκευής ΣΜΑ και τον ορισμό Επιτροπής, αποτελούμενη από δυο δημοτικούς συμβούλους και έναν πραγματογνώμονα για την εξεύρεση  του χώρου που θα γίνει ο Σταθμός. Το θέμα συζητείται ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Γ. Μαχειμάρη και των Αντιδημάρχων Θ.Σκέμπρη και Σπ.Κόκκαλη.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.