Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θλίψη για την απώλεια του Κώστα Τζίλιου

τζίλιος
18 Ιουλίου 2021 / 19:28
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Κώστας Τζίλιος είναι ο άνδρας που ανασύρθηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής από τη θαλάσσια περιοχή στο νότιο τείχος του Παλαιού Φρουρίου, στο ύψος του Αη Γιώργη. Μέχρι αργά το μεσημέρι η ταυτότητά του δεν είχε εξακριβωθεί. Λιμενικό και Αστυνομία προσπαθούσαν να τον ταυτοποιήσουν.

Ο Κώστας στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστός και αγαπητός σε όλους, κληρονόμησε το πάθος του για τα κοινά από τον πατέρα του, τον Γιώργη Τζίλιο. Είναι εκείνος ο νεαρός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Κερκύρας που αρνήθηκε στη γερμανική κατοχική διοίκηση της Κέρκυρας να παραδώσει την λίστα με τα μέλη του Εργατικού Κέντρου ώστε να τα επιστρατεύσουν.
 
Αξιοποιώντας αυτήν την παρακαταθήκη, τιμωρημένος από το μετεμφυλιοπολεμικό κράτος να μεγαλώσει χωρίς τον πατέρα του, που έμεινε στην εξορία μέχρι την αμνηστία του '64 κι ύστερα πάλι από την χούντα των συνταγματαρχών μέχρι το '74, ο Κώστας ακολούθησε τα βήματα της δικής του γενιάς στον δρόμο της Αριστεράς όλα αυτά τα χρόνια.

Μαχητικός με το θάρρος της γνώμης του, πλούτιζε την κάθε διαδικασία με το ενδιαφέρον του. Η φροντίδα για το δημόσιο καλό ήταν το γνώριμο στοιχείο του.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη ανάμεσα στους φίλους του. Η Ενημέρωση εκφράζει συλλυπητήρια στην κόρη και τους δικούς του ανθρώπους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.