Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Τεμπλόνι 19 και 20 Ιουλίου ο «Δημόκριτος»

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
16 Ιουλίου 2021 / 19:03

Ξεκινάει το τριετές ερευνητικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών στην ευρύτερη περιοχή του Χ.Υ.Τ.Α.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα θα πραγματοποιήσει, τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Ιουλίου, κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Χωροταξίας, Σπύρου Ιωάννου.
 
Η επίσκεψη αυτή του κλιμακίου του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την υλοποίηση έρευνας με τίτλο «Ερευνητικό πρόγραμμα για την ολοκληρωμένη διερεύνηση και παρακολούθηση της ποιότητας της ατμόσφαιρας, των υπογείων υδάτων, των κτηνοτροφικών και των ελαιουργικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου Κέρκυρας-Εκπόνηση σχεδίου δειγματοληψιών, διενέργεια εξειδικευμένων χημικών αναλύσεων, χρήση υπολογιστικών εργαλείων προσομοίωσης διασποράς ρύπων».
 
Αναλυτικότερα, τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, στις 10:00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των στελεχών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Χωροταξίας, Σπύρου Ιωάννου και διευθυντικών στελεχών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο δράσης της εν λόγω έρευνας και όλες οι απαραίτητες προκαταρκτικές εργασίες.
 
Στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Ιουλίου, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στο κτίριο της Παλαιάς Νομαρχίας.
 
Την επομένη, Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των στελεχών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» στην ευρύτερη περιοχή του Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου, συνοδευόμενα από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Χωροταξίας, Σπύρου Ιωάννου και στελέχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκειμένου να εντοπιστούν και να καταγραφούν τα σημεία δειγματοληψίας για τη διεξαγωγή των μετρήσεων ποιότητας ατμόσφαιρας, υδάτων, εδαφών κτλ.
 
Η εν λόγω έρευνα θα έχει διάρκεια τρία (3) έτη και περιλαμβάνει εξειδικευμένες χημικές αναλύσεις δειγμάτων αέρα, υπογείων υδάτων, εδαφών και κτηνοτροφικών και ελαιουργικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή του Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου Κέρκυρας.