Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση της υφ. Τουρισμού με τον Μητροπολίτη Νεκτάριο

Σοφία Ζαχαράκη
16 Ιουλίου 2021 / 15:40

Η Υφυπουργός ανέφερε την σημαντικότητα του νησιού της Κέρκυρας στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ιδιαίτερα, καθώς με επίκεντρο σημαντικά προσκυνήματα και δη αυτό του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος, αποτελεί ιδιαίτερο πόλο έλξης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη υποδέχτηκε σήμερα σε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα θρησκευτικού τουρισμού.

Η υφυπουργός ανέφερε την σημαντικότητα του νησιού της Κέρκυρας στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ιδιαίτερα, καθώς με επίκεντρο σημαντικά προσκυνήματα και δη αυτό του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος, αποτελεί ιδιαίτερο πόλο έλξης.

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος με την σειρά του τόνισε πως για την επίτευξη των βασικών αναπτυξιακών στόχων του θρησκευτικού τουρισμού και την συνδρομή σε όλες τις φιλότιμες πρωτοβουλίες, καθώς διανύουμε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, είναι ανάγκη να υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις σε επίπεδο δημοσίων υποδομών (οδοποιία, μεταφορές κ.ά.) για τις οποίες και ζήτησε την παρέμβαση της  Υφυπουργού προς την Κεντρική Διοίκηση.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε εγκάρδιο κλίμα με την ανταλλαγή αναμνηστικών και ευλογιών.