Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κώστας Λέσσης: Σκηνοθετημένη από «κάποιους» η αντίδραση των κατοίκων του Τεμπλονιού

Κώστας Λέσσης
16 Ιουλίου 2021 / 10:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Κάποιοι χρησιμοποίησαν το θυμικό και την αγωνία των κατοίκων και τους παραπληροφόρησαν, παίζοντας πολιτικά παιχνίδια για τους δικούς τους λόγους»,

δήλωσε ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Τεμπλόνι. 

Ο δήμαρχος και οι δημοτική του ομάδα, είχαν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στον χώρο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, για να επιθεωρήσουν τη χρήση που γίνεται στο χώρο. Η κίνηση αυτή έγινε για να εκφραστεί η αντίδραση στην άρνηση του ΣΥΔΙΣΑ να παραχωρήσει τη χρήση του για να χρησιμοποιηθεί ως Σταθμός Μεταφόρτωσης για τα απορρίμματα του Νότου που πρόκειται να μεταφερθούν στην Πάλαιρο. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Νότου ήρθαν αντιμέτωποι με μερικούς κατοίκους της περιοχής, που ζητούσαν να μην επιβαρυνθεί άλλο ο ΧΥΤΑ. Στη διαμαρτυρία αυτή, σημειώνεται, δεν συμμετείχε ο Εξωραϊστικός Τεμπλονίου. 

Ο κ. Λέσσης είπε χαρακτηριστικά ότι οι αντιδράσεις που αντιμετώπισε από ορισμένους κατοίκους ήταν σκηνοθετημένες και μάλιστα ο ίδιος ήταν και προετοιμασμένος γι' αυτό. 
«Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας ζήτησε να χρησιμοποιήσει τον Σταθμό Μεταφόρφωσης στο Τεμπλόνι για λίγο χρονικό διάστημα, μέχρι 31.12.2021, έως ότου είναι έτοιμος ο δικός μας Σταθμός Μεταφόρτωσης. Και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον χώρο σωστά και νόμιμα, με την τοποθέτηση μεμβράνης. Κάποιοι θέλησαν να παρουσιάσουν ότι εμείς θα μολύνουμε ακόμα περισσότερο το περιβάλλον, βασίστηκαν στο θυμικό των κατοίκων και τους έστρεψαν εναντίον μας». 

Ο Κώστας Λέσσης επεσήμανε ότι από τα απορρίμματα του Νότου δεν θα παραμένει στο Τεμπλόνι ούτε ένα κιλό σκουπίδια, αφού θα μεταφέρονται όλα στην Πάλαιρο. «Κάποιοι προσπαθούν να παραπληροφορήσουν τον λαό και παίζουν πολιτικά παιχνίδια, χρησιμοποιώντας την αγωνία των πολιτών» πρόσθεσε.