Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Νότιας Κέρκυρας

Τεμπλόνι
16 Ιουλίου 2021 / 09:31

Αντιδράσεις από κατοίκους - Αποχώρησε ο Κώστας Λέσσης - Στήριξη από τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας, προκειμένου να συζητήσει το θέμα της χρήσης του χώρου και της διαχείρισης των σκουπιδιών. 

Η παρουσία εκεί των Δημοτικών συμβούλων έχει σκοπό να εκδηλώσει την αντίδρασή τους για την άρνηση του ΣΥΔΙΣΑ, να παραχωρήσει χώρο που θα λειτουργήσει ως σταθμός μεταφόρτωσης των απορριμμάτων του Νότου.

Περιπου στις 8.30 ο Δήμαρχος Κώστας Λέσσης βρήκε κατοίκους της περιοχής που είχαν προχωρήσει σε συμβολικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ αντιδρώντας αφενος για την κατάσταση κι αφετέρου για την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νότου θεωρώντας το ως πρόκληση. Σε αυτήν την κίνηση δεν συμμετέχει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τεμπλονίου.

Μετά από έντονο  διάλογο ο δήμαρχος Κώστας Λέσσης αποχώρησε δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια.
«Θα κατασκευάσουμε τον σταθμό μεταφόρτωσης Νότιας Κέρκυρας, αλλά μέχρι να γίνει αυτό ζητήσαμε  μια διευκόλυνση από την στιγμή που είμαστε και συν-ιδιοκτήτες. Αρνήθηκαν κάποιοι. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε σύντομα».

Τη στήριξη του στον Κώστα Λέσση εξέφρασε και ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, ο οποίος δήλωσε ότι στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου έχει διαπραχθεί διαχρονικά ένα έγκλημα «ιδιαζόντως ειδεχθές». Ο κ. Μαχειμάρης, υποστηρίζοντας το αίτημα του Κώστα Λέσση για χρήση του ΧΥΤΑ, τόνισε ότι τα απορρίμματα του Νότου θα μένουν στο Σταθμό Μεταφόρτωσης για λίγες ώρες. 

Η συνάντηση έληξε χωρίς να πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.